Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Autorităţile promit că podul peste râul Bâc de pe şoseaua Balcani va fi gata în această lună

2 Decembrie 2021 - 09:31
Redacţia PiataAuto.md
Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) din Moldova anunţă că renumitul pod peste râul Bâc, de pe şoseaua Balcani, de centură a Chişinăului, în apropiere de intrarea în comuna Ghidighici, este deja la ultima etapă de finalizare înainte de darea în exploatare, iar până la sfârşitul lunii decembrie 2021 acesta va fi complet finalizat.
După cum menţionează cei de la ASD, în prezent podul este gata în raport de 96%. I-am contactat direct să aflăm ce înseamnă mai exact 96% în viziunea lor şi cum estimează ei aceste procente, or, acest pod de vreo 200 metri lungime are deja cam un deceniu de când se tot construieşte. Ni s-a spus că podul are structura sa finalizată, asfaltul este deja pus în întregime şi are montate balustradele de pe marginea sa. În prezent se mai desfăşoară lucrări de montare a rosturilor de dilatare între plăcile podului, consolidare a terasamentelor în jurul pilonilor podului, după care vor fi aplicate marcajele şi instalate indicatoarele rutiere. Conform celor de la ASD, cifra de 96% rezultă din instrucţiuni interne de evaluare a etapelor de finalizare.
Aşadar, ASD promite că până la finele lunii decembrie 2021 podul va fi complet finalizat şi utilizabil, menţionând totodată că acest proiect de construcţie a fost unul „complex şi strategic important”. Din păcate, la scara Republicii Moldova am ajuns să considerăm un simplu pod de 10-20 metri înălţime şi vreo puţin peste 100 metri lungime, peste o cale ferată, drept un proiect complex.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter