Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Coliziune între un camion din România şi un avion, pe o autostradă din Germania

7 Decembrie 2021 - 10:01
Redacţia PiataAuto.md
Un şofer de camion din România a avut parte week-end-ul trecut de cel mai neaşteptat accident imaginabil. În timp ce acesta îşi conducea camionul Volvo pe autostrada A62 din Germania, sâmbătă, 4 decembrie, şi tocmai traversa podul Schwarzbachtal de pe această autostradă, şoferul s-a pomenit cu un avion cu elice aterizând în faţa sa pe autostradă. Şoferul a încercat să frâneze şi să evite impactul, dar o coliziune tot s-a produs, camionul alegându-se cu avarieri uşoare, mai tare fiind avariat avionul de mici dimensiuni.
Conform poliţiei locale, avionul era pilotat de un elveţian în vârstă de 72 de ani, şi efectua un zbor între Franţa şi regiunea Saxonia Inferioară din Germania. La un moment dat singurul motor al avionului a întâmpinat probleme tehnice şi s-a oprit în totalitate. Pilotul a reacţionat impecabil, planând avionul spre autostradă, folosind apoi podul Schwarzbachtal drept pistă de aterizare, reuşind să direcţioneze avionul direct pe pod, pe una din fâşiile de doar două benzi ale autostrăzii. Poliţia menţionează că manevrele pilotului au fost excepţionale şi i-au salvat viaţa, acesta fiind doar uşor rănit în urma aterizării şi coliziunii cu camionul, ce a urmat.
Camionul era condus de un şofer din România, după cum spuneam, despre care poliţia spune că a reacţionat cât de bine a putut în această situaţie ieşită din comun, iar impactul a fost unul de forţă moderată în urma frânării, fapt care a contribuit la salvarea vieţii pilotului din avion. Şoferul de camion nu a fost rănit deloc alegându-se doar cu o sperietură. Autostrada A62 a trebuit să fie închisă pentru câteva ore pentru a curăţa urmările coliziunii.
Pagubele materiale ale accidentului sunt de circa 60 mii euro, însă vor fi acoperite de compania de asigurări.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter