Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Dacă până de curând Toyota era rezervată faţă de maşinile electrice, acum a anunţat 30 de modele pentru următorii 8 ani

15 Decembrie 2021 - 10:52
Ilie Toma
Toyota, dar şi şeful său Akio Toyoda, şi-au făcut o imagine publică de a fi foarte rezervaţi în direcţia maşinilor pur electrice, ridicând de multe ori întrebări cu adevărat importante şi globale în calea electrificării şi îndemnând omenirea la o abordare holistică, ce nu s-a focusa doar spre maşini electrice, dar şi spre impactul total al acestora, inclusiv în etapa de producţie. Şi totuşi, ieri Akio Toyoda şi compania sa au făcut un pas total neaşteptat, prezentând la pachet 30 de automobile electrice, care vor fi lansate pe bandă rulantă până în 2030 cu emblema Toyota sau Lexus.
Toyota a anunţat de curând primul model dezvoltat de la zero drept electric, bZ4X, pe care l-a dezvoltat împreună cu Subaru, iar acesta va fi baza unei întregi familii de modele electrice. Dar electromobilele anunţate acum pentru următorii 8 ani sunt atât de multe şi de variate, încât Toyota nici nu s-a mai oprit din a le prezenta în detaliu pe fiecare. Am aflat, totuşi, că marca niponă urmează să lanseze şi o electrică urbană compactă pentru Europa şi Japonia, care va fi super eficientă în consum. Vor exista mai multe dimensiuni şi siluete de SUV-uri electrice, va exista şi un sedan pur electric, care va tinde să devină accesibil, fiind atractiv pentru unii şi ca prim automobil din viaţa lor.
Toyota va lansa şi un pick-up electric, care pare a fi de dimensiunile actualului Hilux.
La fel de intrigant pare şi un offroader pătrăţos electric, care aminteşte de legendarul FJ Cruiser.
Nu au fost uitate nici modelele de performanţă. Unul din ele pare a fi un adevărat supercar, dar de dimensiuni mai mici.
De asemenea, va exista un SUV cu siluetă suplă în gama Lexus şi un altul ceva mai mare, dar şi un sedan ce aminteşte de Porsche Taycan, dar are muchii proeminente în stilul mărcii nipone.
La fel de intrigant e un model ce pare să continue filosofia lui Lexus LF-A, dar cu propulsie electrică!
Acum Toyota şi Lexus au dezvăluit designul conceptual a 18 viitoare modele electrice, iar altele 12 încă sunt în proces de desenare, şi ne-au fost arătate doar siluetele. Cu alte cuvinte, Toyota şi Lexus şi-au luat o anvergură nemaivăzută în domeniul maşinilor electrice şi planifică pur şi simplu să aibă toate tipurile posibile de electromobile, în toate segmentele de modele, de la cele mai accesibile şi urbane până la mai mari şi mai căutate sau chiar şi cele emoţionale sportive. Şi avându-le pe toate deja pregătite ca şi idee şi substrat tehnologic esenţial, Toyota are toate şansele ca dintr-un aparent codaş la capitolul electromobilitate să se transforme în doar câţiva ani într-un lider absolut.
Ce părere ai despre această schimbare bruscă de macaz la Toyota? A fost o diversiune ce se vorbea până acum, a fost o schimbare de păreri pe intern sau pur şi simplu Toyota a decis să dea omenirii ceea ce devine tot mai cerut şi să nu se împotrivească schimbării?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter