De 24 ani, cea mai vândută maşină în Canada e acelaşi model japonez, Honda Civic. Ce o face atât de solicitată în această ţară?

10 Decembrie 2021, 12:32
Redacţia PiataAuto.md
Când ne gândim la Canada, inevitabil ne vin în minte imagini cu iernile lungi şi friguroase, cu multă zăpadă, iar dacă ne gândim şi la zonele din afara oraşelor mari, atunci condiţiile de exploatare devin şi mai dure. În acest context, e aproape de necrezut că cel mai bine vândut model din Canada nu e un SUV cum se obişnuieşte în zilele noastre, nu e un offroader mare pe cadru dur, nu e un pick-up, ci e un model compact japonez: Honda Civic. Şi mai impresionant e că modelul japonez îşi menţine acest titlu de 24 de ani încoace, încă din anul 1997!
Ce poate să-i atragă pe canadieni atât de mult la un model atât de compact, încât Civic să reziste în faţa tuturor modelelor, dar şi în faţa invaziei tot mai mari a SUV-urilor în preferinţele oamenilor? Ei bine, câţiva factori-cheie sunt menţionaţi de obicei de către cumpărători — preţ accesibil la achiziţie şi fiabilitate excelentă în timp! Da, Canada fiind o ţară cu climă dură şi condiţii solicitante de exploatare a maşinii, fiabilitatea are un rol mult mai important în alegerea cumpărătorilor, or, dacă te lasă maşina la -30 sau -40, nu vei avea parte de impresii bune despre ea. Şi reţeta succesului e simplă de formulat ca o întrebare: ce maşină poţi găsi suficient de practică în forma sa şi spaţiul oferit, care să nu coste o avere şi pe care să te poţi bizui în orice condiţii climaterice? Şi se pare că răspunsul e cel mai des Honda Civic, urmat de alte două modele japoneze, care se apropie uneori de cifrele de vânzări ale lui Civic — Toyota Corolla şi Mazda 3. Se pare că cei din Canada, mai ales din oraşe, sunt perfect mulţumiţi cu sedanuri cu tracţiune faţă, fără a căuta neapărat SUV-uri cu tracţiune integrală.
Ei bine, situaţia anului 2021 a fost mai intrigantă în continuarea acestui succes al Honda Civic. Pentru că de curând s-a schimbat generaţia, au fost luni în care Toyota Corolla a depăşit vânzările lui Civic, iar pasionaţii se întrebau dacă noul Civic va fi la fel de bun şi se va bucura de aceeaşi popularitate. De câteva luni încoace, însă, noul generaţie Civic a spulberat orice îndoieli, odată ce a ajuns în Canada. Acesta a fost primit primele review-uri cu aprecieri extraordinar de bune, toţi menţionând calitatea net superioară a interiorului şi plăcerea în condus, iar cumpărătorii au început a face coadă din nou la showroom-uri. Iar în ultimele luni, vânzările excelente au făcut-o pe Honda Civic s-o depăşească din nou pe Corolla la vânzări, fiind foarte aproape de a marca cel de-al 24-lea an de succes fără întrerupere!
Iar situaţia asta sugerează multe lucruri la care ar fi de gândit. Spre exemplu, de ce o ţară cu un nivel atât de înalt de viaţă, alege un model atât de practic? Sau cum de într-o ţară cu atât de multe zăpezi şi geruri SUV-urile nu domină în clasament? Sau cât de importantă este în zilele noastre fiabilitatea la o maşină, ca şi criteriu de alegere? Ce spui, care e părerea ta la aceste întrebări?
0
5,066
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!