Furturile de marfă din parcările de camioane sunt tot mai frecvente, iar poliţia din Germania anunţă despre o operaţiune amplă de capturare a unor hoţi

13 Decembrie 2021, 16:16
Redacţia PiataAuto.md
Munca de şofer de camion devine tot mai grea şi mai riscantă în ultimul timp. Pe de o parte, se atestă o insuficienţă de şoferi în aproape toate ţările europene, iar pe de altă parte aceştia au partea de tot mai multe riscuri, uneori chiar în timp ce staţionează în parcări pentru timpul de odihnă, aşa cum îi impune legea. În ultimul timp s-au multiplicat cazurile de furturi de combustibil din rezervoare, după cum arătam într-un articol publicat ceva timp în urmă, dar, pe lângă asta, se atestă şi cazuri în care şi marfa este furată direct din remorcile camioanelor, prin spargerea acestora de către grupuri organizate. Astfel, şoferul se trezeşte dimineaţa cu remorca golită de bunurile din ea, pagubele sunt uriaşe, iar cea mai gravă e senzaţia că nimeni nu mai protejează aceşti şoferi — nici poliţia, nici chiar colegii lor de breaslă.
Poliţia din Germania anunţă de curând, însă, că a desfăşurat o amplă operaţiune de capturare a unei întregi grupări de hoţi care furau din parcările de camioane, aferente autostrăzilor. Punctul de plecare al anchetei a fost un furt comis de aceştia în parcarea de lângă Herrieden la 16 noiembrie. Aceştia au jefuit un camion de 420 de aparate de cafea, în valoare totală de peste 200,000 euro. Cele 420 de aparate au fost încărcate într-un alt camion, cu care hoţii au şi plecat. Poliţiştii au identificat numărul de înmatriculare şi l-au plasat într-un soi de urmărire tacită printre echipajele de poliţie. A doua zi, camionul a fost observat la o staţie peco din oraşul Ansbach de către un echipaj cu automobil civil, care l-a şi urmărit.
Pentru că vehiculul părea să transporte mărfuri suspecte, poliţiştii au decis să-l oprească la un moment dat. Le-au găsit mărfuri suspecte, fără dovadă de provenienţă şi i-au arestat, iar în cadrul anchetei au aflat şi despre depozitul unde hoţii îşi ţineau marfa. Depozitul se afla în Ergersheim, poliţiştii făcând un raid acolo şi găsind nu doar cele 420 de aparate de cafea ci şi multe altele, din alte jafuri, plus alte mărfuri, haine şi unelte, în valoarea totală de peste 350,000 euro. În depozit se afla şi o Volga clasică, despre care poliţia nu menţionează nimic, dar care ne dă nouă un indiciu sugestiv despre originea hoţilor. Hoţii sunt arestaţi acum şi au în faţa un proces de judecată şi perspectiva câtorva ani de închisoare.
0
1,582
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!