Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

În SUA, 10 mii de autobuze şcolare vechi vor fi convertite la propulsia pur electrică

14 Decembrie 2021 - 12:01
Redacţia PiataAuto.md
Renumitele autobuze şcolare din SUA nu vor mai fi cum au fost, cel puţin un număr de 10,000 de exemplare dintre ele. Pe dinafară, cele zeci mi de autobuze vor arăta la fel, însă motoarele lor vechi, cu ardere internă, vor fi înlocuite cu electromotoare şi baterii.
O companie australiană, care are şi o filială în SUA, numită SEA Electric, a fost contractată de cel mai mare operator de autobuze şcolare din SUA, cu sediul în Illinois, pentru a modifica 10 mii de autobuze şcolare vechi, care sunt de mult timp în exploatare.

Contractul prevede o perioadă de 5 ani în care autobuzele vor fi convertite, iar parametrii exacţi de putere şi autonomie nu sunt anunţaţi. Ceea ce se menţionează, însă, e faptul că acest proces de convertire a autobuzelor vechi va costa mult mai puţin decât achiziţionarea de autobuze electrice noi sau decât înlocuirea actualelor autobuze cu altele cu ardere internă, dar noi. Se menţionează, de asemenea, şi grija faţă de sănătatea copiilor şi faţă de mediu, care va fi atinsă prin trecerea la propulsie electrică a tocmai 10 mii de autobuze.
Ceea ce nu putem contesta nimeni este că scara acestui proiect e într-adevăr una uriaşă, care va avea un impact major în rândul sistemului de autobuze şcolare din SUA. Şi, în esenţă, cum aceste autobuze nu lucrează la sarcini maxime faţă de cele prevăzute de şasiul lor, există un spaţiu mare de manevră în instalarea bateriilor grele, care ar cântări chiar şi câteva tone. Compania care modifică aceste autobuze, apropo, spune că datorită bateriilor montate foarte jos, centrul lor de greutate va coborî şi ele devin mai sigure şi mai manevrabile.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter