În SUA există o parcare imensă cu peste 4 mii de automobile clasice abandonate pradă ruginii

9 Decembrie 2021, 13:29
Redacţia PiataAuto.md
În SUA există un loc aproape incredibil, care este ştiut în mare parte doar de colecţionari şi restauratorii de maşini americane clasice, aflaţi în căutarea unor exemplare exotice sau a unor piese de schimb, şi de unii pasionaţi avansaţi, care mai trec din când în când pe acolo pentru a se minuna. E vorba de o un teren imens, parţial în forma unui câmp, parţial împădurit deja, întins pe o suprafaţă de peste 12 hectare, pe care stau abandonate peste 4,000 automobile!
Paradoxul e că această parcare imensă a început a aduna maşini vechi şi defuncte încă din anul 1931, deci are 90 de ani deja de când există. A fost la un moment dat un soi de companie de dezmembrare auto, dar, întrucât a trecut din generaţie în generaţie în familie fără prea mare entuziasm, afacerea cu dezmembrări a pierit. Azi parcarea imensă e gestionată de un singur om, pe nume Dean Lewis, iar statutul oficial al acestei zone e de muzeu în aer liber. Lewis se declară un artist, iar maşinile de acolo — o operă de artă şi o inspiraţie pentru artă. Locul se numeşte oficial Old Car City, iar Dean s-a autointitulat drept primar al oraşului.
Lewis primeşte şi vizitatori în oraşul său, luându-le şi bani pentru plăcerea de a admira cele 4 mii de maşini ruginite. Adulţi plătesc 20 dolari doar pentru a se uita, iar dacă vrei să faci şi poze, trebuie să mai scoţi 30 dolari din buzunar, iar militarilor le oferă discount de 50%. În acest „oraş” al maşinilor vechi, Dean Lewis primeşte doar bani cash, în stil vechi american.
Se zice că dacă vrei foarte mult, poţi cumpăra unele maşini la care proprietarul nu ţine foarte mult sau unele piese scoase de pe maşini, dar ai nevoie de talent de convingere şi negociere, or, Dean e deja faimos în a avea un spirit mai artistic, nu foarte comunicabil.
Parcarea imensă se află în apropiere de autostrada 411, nu departe de orăşelul Cattersville din statul Georgia din SUA.
0
5,514
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!