Jandarmii din România au ajutat un chinez rătăcit prin munţi cu un V-Class, dar maşina era, de fapt, furată din Germania

6 Decembrie 2021, 09:26
Redacţia PiataAuto.md
Un caz ieşit din comun a ieşit la iveală de curând în România. La 30 noiembrie Jandarmeria Bihor din România anunţa despre o faptă frumoasă a unui echipaj de jandarmi, ce sărise în ajutorul unui cetăţean chinez, care se rătăcise cu un Mercedes V-Class, iar pe deasupra maşina se mai şi defectase. Chinezul a sunat la 112 şi nu prea putea să explice unde anume se află, trimiţând doar coordonatele geografice ale telefonului său.
Jandarmii l-au găsit în aproximativ două ore pe un drum de munte la limita dintre judeţele Cluj şi Bihor. Jandarmii i-au acordat ajutor şi l-au transportat pe chinez la o pensiune din apropiere, chemându-i şi un vehicul de tractare a V-Class-ului, urmând ca apoi domnul L. Tong să ajungă în siguranţă la destinaţie. Tot jandarmii s-au pozat cu el, strângându-i mâna, iar instituţia a publicat pe pagina sa de Facebook şi un comunicat frumos în acest sens, încheindu-l cu citatul „Jandarmeria Bihor, siguranţă pentru fiecare”.
Doar că la doar 2 zile distanţă, pe 2 decembrie, inspectoratul de poliţie Cluj au identificat V-Class-ul circulând în oraşul Huedin. Nimeni nu făcuse neapărat legătura dintre cazul cu două zile mai devreme, dar poliţiştii l-au oprit în trafic, întrucât maşina înmatriculată în Germania figura drept furată din ţara sa de origine. Surpriză, la volan era acelaşi chinez, ajutat cu bunăvoinţă două zile mai devreme de către jandarmi. Respectiv, automobilul a fost reţinut de poliţie, iar cetăţeanul chinez a fost dus la secţia de poliţie pentru a fi anchetat.
Abia ulterior, jurnaliştii de la Monitorul de Cluj au făcut legătură dintre cele două fapte relatate la două zile distanţă de forţele de ordine şi au constatat că e vorba de acelaşi cetăţean chinez şi acelaşi Mercedes-Benz V-Class. Pentru jandarmi cu siguranţă e o situaţie frustrană acum, deşi aceştia au vrut doar să ajute un om, nu neapărat să-l supună verificărilor.
0
1,992
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!