Noi detalii despre Tesla Cybertruck: caroseria nu va avea vopsea pe ea, iar parbrizul are un ştergător imens

13 Decembrie 2021, 11:23
Ilie Toma
Tesla Cybertruck are un număr uriaş de pre-comenzi, fapt care pune presiune pe compania americană să accelereze pregătirea acestuia de producţia de serie. De curând, câteva exemplare au fost fotografiate lângă uzina Tesla din Freemont şi au scos la iveală câteva detalii interesante, iar la scurt timp şi Elon Musk a mai oferit noi informaţii despre pick-up-ul electric.
Aşadar, designul va fi totuşi păstrat aproape neschimbat faţă de concept, iar asta e primul lucru care îi va linişti pe fani. Acelaşi design a determinat un parbriz uriaş, iar un model de producţie are nevoie şi de un ştergător, prin urmare acesta nu putea fi decât unul la fel de uriaş.
Elon Musk a mai confirmat un lucru foarte important pentru producţia de serie, despre care deja se discuta şi anterior, şi anume că nuanţa argintie a pick-up-ului va fi unica dintr-un motiv foarte simplu: ceea ce vedem nu e o vopsea, ci metalul gol, lăsat la iveală în acest fel. Acest metal va fi un oţel inoxidabil de o duritate extraordinară, numit Ultra-Hard 30X Cold-Rolled, aşa că, fiind protejat de riscul ruginii, el nu mai are nevoie efectiv de vopsea. Duritatea lui va asigura o carcasă de protecţie aproape impenetrabilă acestui pick-up, care-l va face aproape imun la mici contacte ci obstacole, fără a rămâne cu zgârieturi sau alte urmări. La drept vorbind, pick-up-up ar putea deveni o maşină apocaliptică de vis, întrucât Musk spune că şi geamurile vor fi realizate în stilul maşinilor blindate, iar metalul va fi unul care nu se mai găseşte în industria auto. Tot Musk mai spune că acei proprietari care vor vrea altă culoare, vor trebui să aplice peliculă pe maşină, dar Tesla nu va face asta, cel puţin nu la etapa iniţială.
O singură problemă există în ecuaţie, dar cu siguranţă la ea s-au gândit deja inginerii Tesla — siguranţa pentru ceilalţi participanţi la trafic. Pentru a fi admisă pe drumurile publice, faţa maşinii va trebui să aibă nişte zone de absorbţie, pentru a nu transforma fiecare contact cu un pieton într-o tragedie. În rest, prin expunerea directă a metalului, la care visa cândva şi Audi, Tesla are toate şansele să revoluţioneze din nou industria auto, determinându-i şi pe alţii să urmeze acest trend.
1
2,188
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!