O navă a ajuns într-un port din Rusia cu automobilele pe care le transporta acoperite cu un strat gros de gheaţă

28 Decembrie 2021, 14:41
Redacţia PiataAuto.md
Ieri, 27 decembrie, o navă transportatoare de automobile japoneze, pe nume MV Sun Rio, a ancorat în portul Vladivostok din Rusia, iar priveliştea pe care o avea la bord era una neobişnuită. Toate automobilele poziţionate la nivelul superior erau acoperite cu un strat gros de gheaţă, de circa 10 cm, formată din apa sărată a oceanelor, iar în unele locuri grosimea stratului ajungea şi la peste 20 cm.
Fenomenul e unul rar şi se produce în anumite condiţii meteo specifice, doar pe vasele care au automobilele plasat în mod expus, dar marinarii din acest domeniu mai au experienţe anterioare de acest gen. În acest caz, nava a pornit întâi din Japonia, apoi a mers în Coreea de Sud, iar ulterior a ajuns în Rusia, iar pe traseul spre Vladivostok a avut parte de vânturi şi valuri mari, combinate cu temperaturi foarte coborâte, dar fără precipitaţii directe, fapt care a făcut ca apa spulberată de partea frontală a navei să ajungă să se depună sub formă de stropi îngheţaţi pe toată zona frontală a navei, acoperind maşinile cu o gheaţă groasă.
Acum urmează un procedeu anevoios de dezgheţare a acestor automobile, prin folosirea furtunurilor de apă cu presiune, care se folosesc şi la stingerea incendiilor. Există, însă, şi riscuri mari de a deteriora maşinile în acest proces, în special elementele mici mai vulnerabile de pe exteriorul caroseriei. De asemenea, apa sub presiune ajută la minimizarea efectelor apei saline, depuse acum în formă îngheţată pe caroseria maşinii.
Sursa foto: Novosti Vladivostok
0
7,421
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!