O rulotă camper din Moldova, furată în Bulgaria, iar cel care a închiriat-o e arestat pentru 72 de ore

1 Decembrie 2021, 15:09
Redacţia PiataAuto.md
În Moldova abia de câţiva ani au apărut primele oferte de închiriere a rulotelor de vacanţă, iar acum a apărut şi primul caz în care o asemenea rulotă a fost furată, în timp ce era oferită în chirie, peste hotare ţării.
Totul s-a întâmplat duminică, în oraşul Varna din Bulgaria. Rulota de model Sunlight T67, bazată pe un Fiat Ducato, fusese închiriată de un cetăţean din regiunea transnistreană, care declarase companiei de închirieri că vrea să meargă în Grecia cu ea, pentru că mai fusese în Europa cu rulote şi s-a făcut pasionat de ele. Însă, conform datelor GPS, rulota aşa şi n-a ajuns în Grecia, oprindu-se în Bulgaria. Aceasta a fost parcată pe o stradă, iar cel care o închiriase a trăit la un hotel alăturat pe malul mării, fapt foarte ciudat, pentru că odată ce plăteşti chirie pe zi pentru o rulotă, nu prea mai are sens şi un hotel.
Foto: imagini anterioare cu rulota furată în Bulgaria, cu numere de înmatriculare SNO777

În fine, duminică cel care închiriase rulota a sunat şi a anunţat că ea fusese furată 3 ore mai devreme, iar el între timp ar fi anunţat poliţia. Cei din Moldova au văzut că senzorul GPS era deja deconectat de la maşină şi au anunţat ei poliţia din Bulgaria. Chiriaşul rulotei dispăruse, dar seara a fost găsit de poliţia din Varna şi reţinut pentru 72 de ore de arest preventiv, întrucât e suspectată implicarea lui în furt.
Însă rulota lipseşte deja, iar în lipsa dovezilor directe, poliţia din Bulgaria l-ar putea elibera pe cel care e suspectat de complicitate. Respectiv, cei din Moldova sunt îngrijoraţi că şansele de a-şi mai găsi vehiculul sunt tot mai mici, acestea fiind de obicei repede modificate ca şi aspect pentru a-şi pierde urma.
Am vrut să aflăm de la compania din Chişinău dacă rulota era asigurată casco. Din păcate, ea nu avea o asemenea asigurare, însă în contractul de chirie exista o clauză prin care, în caz de neinformare prompte a poliţiei în caz de furt, clientul contractant poartă răspundere deplină pentru valoarea vehiculului.
0
6,676
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!