Primarul Chişinăului spune că stăm în ambuteiaje inclusiv din cauza prea multor funcţionari publici care cer coridoare verzi

15 Decembrie 2021, 17:28
Redacţia PiataAuto.md
După ce acum câteva zile, primarul de Chişinău, Ion Ceban, a făcut o declaraţie bizară că nu exclude că ambuteiajele din Chişinău sunt rezultatul unor forţe rău intenţionate, iar după asta s-a confruntat cu un val de critici şi zeflemea în adresa sa, azi acesta pare să fi vrut să-şi justifice declaraţiile anterioare şi publică informaţii curioase despre traficul din Chişinău. Vă lăsăm pe voi să judecaţi dacă sunt justificative acestea sau nu, dar dincolo de toate, informaţiile şi cifrele publicate azi de primar se pare că ne vizează pe fiecare dintre noi, cei care stăm tot mai mult în ambuteiajele din Chişinău.
Astfel, acesta a acuzat un număr tot mai mare de „funcţionăraşi”, după cum i-a numit, care solicită de la Direcţia de Transport asigurarea coridoarelor verzi în orele de trafic maxim. La modul practic, asta înseamnă că la un moment dat semafoarele sunt manipulate de la distanţă încât să afişeze culoarea verde mai mult timp la o intersecţie sau pe un întreg traseu, pentru ca acei funcţionari să poată trecere mai rapid pe acolo, în timp ce alţi şoferi de pe străzi care se intersectează cu acel traseu sunt nevoiţi să stea şi mai mult în aşteptare la o culoare de roşu îndelungată. După cum spune primarul, după o asemenea manipulare, unui semafor îi ia în mediu 4 minute şi 47 secunde pentru a reveni la un ciclu normal de funcţionare, dar absorbţia traficului acumulat până la un nivel normal poate dura şi mai mult.
Primarul aduce drept exemplu de vârf ziua de 23 noiembrie, când în Chişinău au fost 47 de asemenea solicitări de la funcţionari, care, luate împreună, ar fi congestionat şi mai tare ambuteiajele din capitală.
Foto: imaginea publicată azi de primarul de Chişinău

Acum cu siguranţă ne amintim că asemenea coridoare verzi se creau şi anterior, pe vremea altor guvernări, dar din păcate primarul nu publică date şi despre alte perioade pentru a vedea cifrele în comparaţie. Acesta spune, însă, că va solicita traficul din Chişinău să nu mai fie stopat pentru asemenea motive.
0
1,511
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!