Privelişte tristă la uzina Chevrolet din Kentucky: 120 de exemplare Corvette C8 deteriorate aşteaptă a fi distruse

29 Decembrie 2021, 13:37
Redacţia PiataAuto.md
O privelişte deosebit de tristă poate fi văzută în aceste zile la uzina Chevrolet din Bowling Green, Kentucky. Un număr de 120 de exemplare Corvette, deteriorate, stau aliniate şi aşteaptă a fi casate în totalitate, pentru că, deşi au fost produse cu aceeaşi calitate, nu mai pot fi vândute clienţilor din cauza unei tornade, care a devastat uzina şi regiunea în care se află ea, în SUA.
Tornada de la începutul acestei luni a produs deteriorări grave la această uzină, avariind ireparabil 120 de exemplare de Corvette şi chiar provocând un incendiu în interiorul uzinei. Incendiul a determinat şi oprirea producţiei, cu necesitatea de reparaţii la linia de asamblare, iar Chevrolet a anunţat atunci că e nevoit să ia asemenea măsuri pentru siguranţa angajaţilor săi şi pentru a se asigura că maşinile produse ulterior vor putea respecta acelaşi standard de calitate.
Uzina a fost repornită între timp, însă cele 120 de exemplare au fost calificate drept imposibile de reparat la un nivel admisibil pentru a fi livrate clienţilor, aşa că s-a luat decizia de a le distruge şi a produce altele identice în loc, pentru ca fanii de Corvette care le-au comandat să fie siguri că vor primi un automobil nou, nu unul reparat în urma unei calamităţi naturale de la uzină. Şi oricât de tristă ar fi priveliştea de a vedea atât de multe maşini în aşteptarea casării, era singura decizie corectă. Dar, într-o perioadă în care componentele auto sunt şi aşa în deficit, acest incident va lungi şi mai mult timpii de aşteptare pentru un Corvette C8 nou.
0
32,316
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!