Producătorul de camioane Kamaz din Rusia ia în considerare folosirea forţei de muncă a deţinuţilor din cauza insuficienţei de angajaţi

22 Decembrie 2021, 09:44
Redacţia PiataAuto.md
Cel mai mare producător de camioane din Rusia se confruntă cu o lipsă acută de angajaţi, uzina sa din Naberejnie Celnî având o insuficienţă de peste 4,000 de muncitori. În acest context, şeful Kamaz, Serghei Kogogin, a declarat pentru Reuters că ia în considerare folosirea forţei de muncă a deţinuţilor, după ce o propunere în acest sens a fost făcută de administraţia federală a penitenciarelor din Rusia mai devreme.
Compania Kamaz, care e deţinută în raport de 47% de conglomeratul de stat Rostec şi 15% de Daimler, a recurs deja la angajarea masivă a imigranţilor din Uzbekistan, dar nici această soluţie nu a acoperit necesităţile uzinei, care numără 24,000 angajaţi în prezent.
Conform oficialilor, restricţiile pandemice au forţat mulţi muncitori imigranţi să părăsească Rusia, iar din această cauză mai multe fabrici simt lipsă acută de angajaţi. În acest context, administraţia penitenciarelor a şi propus un sistem prin care deţinuţii să poată munci la anumite uzine, asigurând publicul că sistemul nu va leza nicidecum drepturile omului şi ale deţinuţilor. Totuşi, în lumea auto, mai ales pentru acţionarul Daimler, o asemenea soluţie ar putea fi o povară pentru imagine, aşa că într-un final există încă multe îndoieli dacă o asemenea soluţie va fi confirmată pentru Kamaz.
0
1,760
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!