Soarta delimitatoarelor de pe noua bandă de biciclete, pe bulevardul Dacia din Chişinău, la doar o săptămână de la instalare şi a amenzilor date şoferilor

14 Decembrie 2021, 08:47
Redacţia PiataAuto.md
La doar o săptămână la instalarea noilor delimitatoare fizice, puse la scurt timp după aplicarea marcajului pe bulevardul Dacia din capitală pentru noua bandă dedicată bicicletelor, ies la iveală noi detalii, ce duc absurdul situaţiei la un nou nivel.
Paradoxal, dar delimitatoarele trebuie deja demontate, pentru că, vine iarna şi pentru că iarna drumurile pot fi acoperite cu zăpadă, iar zăpada trebuie curăţată cu lamele autospecialelor, iar regulamentul de organizare a acestor activităţi în Chişinău spune clar că aceste limitatoare fizice artificiale trebuie demontate în perioada de iarnă, pentru a nu încurca procesului de deszăpezire. Deci, efectiv, ele deja au fost instalate în luna decembrie, atunci când n-ar fi trebuit să le monteze nimeni, iar acum vor trebui demontate din nou. Lucru de două ori, fără gândire iniţială? De ce nu, când banii sunt asiguraţi de nişte ONG-uri care au bifat un nou proiect în raportul lor de activitate, ba chiar au meritat şi un coffee break pentru lansarea proiectului.
La fel de paradoxal e şi faptul că jumătate din aceste bariere fizice deja sunt mişcate de roţile grele ale troleibuzelor care trec pe aici sau ale altor vehicule, ba unele delimitatoare deja lipsesc, iar astfel, la doar o săptămână de la instalare doar jumătate din ele mai stau cumva după ideea iniţială. Probabil peste 1-2 săptămâni toate vor dispărea chiar dacă nu le va demonta cineva în mod special.
Şi, în fine, nu putem remarca faptul că ieri deja echipajele de poliţie erau prezente în zonă pentru a amenda şoferii care parchează pe această bandă. Culmea paradoxului? Şi poliţia şi-a parcat Dusterul tot pe această bandă. Se poate să existe o situaţie mai absurdă decât toată povestea acestei benzi de biciclete late de 3 metri din Chişinău?
0
1,325
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!