Şofer de camion, surprins de poliţie circulând cu 103 km/h într-o localitate din Moldova

4 Decembrie 2021, 16:36
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova anunţă că radarul unui echipaj INSP a surprins un camion DAF CF gonind cu 103 km/h prin localitatea Prepeliţa din raionul Sângerei. Mai mult ca atât, camionul era unul certificat pentru transportul substanţelor inflamabile şi periculoase.
Prin urmare, poliţia l-a oprit şi l-a amendat pe şofer, însă în Moldova amenda este încă prea blândă pentru asemenea cazuri, iar suspendarea permisului de conducere nu este prevăzută, deşi INSP avea intenţia de veni cu propuneri de modificări legislative în acest sens încă acum doi ani. Astăzi, asemenea şoferi scapă cu amendă cuprinsă între 1,500 şi 1,800 lei, cuantumul căreia e redus în jumătate dacă e achitată timp de 72 de ore, şi 5 puncte de penalizare. Deci, efectiv o amendă de 750-900 lei (37-45 euro) şi 5 puncte de penalizare din 15 necesare pentru suspendarea permisului, şi atât.

În comunicatul său, poliţia se întreabă ce s-ar fi întâmplat dacă în faţa acestui şofer, în acel sat, ieşea un copil, un bătrân sau orice alt obstacol. Din păcate, în ultimii 1-2 ani în Moldova se atestă o degradare a culturii de condus în rândul camioanelor mari, foarte multe dintre acestea gonind cu viteză şi manevre agresive de condus, aşa cum cândva erau conduse microbuzele de rută pe străzile Chişinăului. Această degradare se manifestă şi în creşterea numărului de accidente grave cu implicarea camioanelor mari.
0
2,801
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!