Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un designer din Rusia a conceput o Lada Vesta bizară, cu două etaje

3 Decembrie 2021 - 15:40
Redacţia PiataAuto.md
Un designer rus, pe nume Alexandr Ştorm, e convins că industriei auto din Rusia îi lipsesc proiectele de anvergură, care să demonstreze forţa şi amploarea acestei industrii. Tocmai de asta, din când în când el prezintă publicului proiecte ambiţioase în viziunea sa, care ar trebui să servească acestui deziderat de a fortifica imaginea industriei auto din Rusia. Ultima sa creaţie, însă, e de-a dreptul bizară.
Designerul a creat o Lada Vesta cu două etaje, la drept vorbind. La bază a luat o Lada Vesta SW Cross, adică un break cu gardă la sol un pic mărită, pe acoperişul căreia a lipit încă un etaj, care pare a fi un mini autobuz inspirat din ideea autobuzelor turistice. Etajul doi are, astfel, trei laturi vitrate şi cel puţin 5-6 scaune.
Nu e clar, însă, pe unde vor urca pasagerii de acolo. Ştorm a acoperit zonele vitrate laterale spate din zona portbagajul şi a lăsat un soi de hayon, deci e probabil că acel hayon se va deschide cumva şi pasagerii vor avea o scară prin portbagaj. În schimb şoferul va avea acum umbră permanentă, iar din podul etajului 2, care iese mult înaintea parbrizului, ies şi două oglinzi adiţionale.
Designerul nu pare să fie luat prea profund în calcul nici creşterea greutăţii maxime din cauza celor 10-11 locuri de la bord, pe care le va avea acum o asemenea Lada, care ar cam duce-o în zona spre 3.5 tone, cu tot cu construcţie. Ştorm menţionează, însă, că a luat în calcul centrul de greutate înalt şi recomandă contracararea riscului de răsturnare printr-o bară de stabilizare mai mare instalată la suspensia cu bară de torsiune a maşinii. Cam utopică soluţia, fireşte, ori o asemenea construcţie a suspensiei cu siguranţă va avea de luptat cu dificultate cu cele vreo 500-700 kg de pe acoperiş, riscând răsturnarea în orice viraj sau sub acţiunea oricărui vânt mai puternic.
De altfel cam întreg conceptul unei asemenea Lada cu 2 etaje pare destul de utopic şi deocamdată Lada nu dă nici un semn că ar vrea să-l ia în serios, fiind preocupată cu reducerea costurilor pe modelele sale în lumina scumpirilor permanente ale maşinilor şi ale componentelor de la furnizor. Ce zici, are vreo şansă la viaţă ideea designerului, sau e fantezie curată?
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter