Un motociclist fără permis a pornit de la Hânceşti la Leova cu motoreta sa Viper prin zăpadă, până a dat de poliţie

30 Decembrie 2021, 10:19
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova, prin direcţia sa de patrulare sud, raportează că a surprins noaptea precedentă un tânăr de 20 de ani, îndreptându-se prin zăpadă cu mare dificultate cu o motoretă Viper, fiind hotărât să ajungă de la Hânceşti la Leova, tânărul fiind din Hânceşti.
Poliţiştii l-au oprit şi au constatat că acesta nu avea permis de conducere, iar motoreta sa Viper nu era înmatriculată, conform prevederilor legale recente, adoptate un pic mai mult de un an în urmă. Prin urmare, poliţia din Moldova anunţă tare că motoreta a fost ridicată şi dusă la parcarea specială cu plată, iar tânărul va trebui acum să achite nu doar amenda pentru condusul fără permisul conducere, ci şi taxele aferente depozitării la parcarea cu plată. Dar, totuşi, nouă ne-a atras atenţia şi altceva.

În primul rând, e lăudabil faptul că tânărul purta cel puţin cască, or, în condiţiile în care prin satele Moldovei o mulţime de motociclişti nu o fac, gestul lui denotă o minimă grijă pentru siguranţă. În al doilea rând, motocicleta pe care o conducea el pare să fie de un model de dispune de un motor de 110 cm cubi şi 7 CP, pentru care anterior nu era obligatorie deţinerea unui permis de conducere. Am verificat cu cei de la INSP dacă, într-adevăr, până la modificările actuale de lege, motocicleta condusă de acest tânăr nu necesita permis de conducere, iar poliţia ne-a confirmat — nu necesita. Acum, însă, e nevoie de categoria AM sau A1, prin urmare, toţi motocicliştii trebuie să se conformeze noii legi, spune poliţie. Dar în acest caz există o mare probabilitate că fapta tânărului seamănă mai mult a necunoaştere şi lipsă de experienţă, decât a periclitării cu rea voinţă a siguranţei publice. Am menţionat acest ultim alineat pentru că ne-am amintit cât de indulgenţi au fost poliţiştii o zi în urmă, când au găsit un şofer de BMW cu anvelope de vară prin Chişinău şi s-au mulţumit să-i dea doar amendă şi să-l lase cu promisiunea că va ţine maşina parcată, fără a i-o evacua la parcarea cu plată. Pe când acestui tânăr din Hânceşti, i-au luat motocicleta şi-l vor impune acum să plătească nişte costuri usturătoare pentru transportarea şi depozitarea ei.
0
12,076
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!