Un poliţist din România a oprit un şofer pentru a-l amenda, dar după ce i-a văzut mâinile muncite, l-a lăsat doar cu o avertizare

12 Decembrie 2021, 10:24
Redacţia PiataAuto.md
Pentru unele încălcări de trafic, poliţiştii au dreptul să dea doar o avertizare, dar decizia de a-i înmâna unui şofer amendă sau avertizare rămâne la latitudinea poliţistului, iar criteriile de alegere sunt de obicei convingerea dacă şoferul a înţeles pe deplin fapta sa, dacă nu a avut urmări grave şi dacă există şanse de a nu se mai repeta. Daniel Zontea, unul din cei mai activi poliţişti din România pe reţele sociale, a povestit aseară o situaţie pe care a întâmpinat-o ieri.
Foto: Poliţistul Daniel Zontea, imagine făcută cu altă ocazie, preluată de pe profilul de social media

A oprit un şofer în trafic, pe un traseu, pentru că observase că acel şofer nu purta centura de siguranţă. Pentru asemenea încălcări poliţistul este, de obicei, neiertător, pentru că e nevoie ca toţi să conştientizeze necesitatea purtării centurii de siguranţă. Bărbatul pe care l-a oprit, însă, şi-a recunoscut din start greşeala şi şi-a asumat-o. Poliţistul a completat procesul verbal în întregime, şi când i l-a înmânat şoferului să-l semneze, i-a văzut mâinile crăpate şi muncite, aşa cum doar la ţară mai poţi vedea în zilele noastre. L-a întrebat de ele, iar bărbatului i-au lăcrimat ochii, deşi are aceeaşi vârstă ca şi poliţistul.
În acel moment, Daniel Zontea a decis să anuleze acel proces verbal de contravenţie şi să-i dea doar o avertizare. Chiar dacă a fost o încălcare pentru care de obicei emite amenzi neiertător, a simţit că pentru acest om, cu aceste mâini muncite, care şi-a asumat din start greşeala, e suficientă o avertizare pentru un efect mai bun pe termen lung. Un gest uman, care cu siguranţă lasă urme mai adânci şi mai bune faţă de cel care a încălcat şi care nu poate naşte decât un profund respect pentru un poliţist!
1
6,555
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!