(VIDEO) Aceasta e o Tesla Model S cu motoare reactive de avion, creată de un youtuber din SUA

10 Decembrie 2021, 14:57
Redacţia PiataAuto.md
Modelele celor de la Tesla sunt atât de intrigante prin imaginea pe care şi-au creat-o, încât îi motivează pe tot mai mulţi oameni pricepuţi în mecanică să încerce tot soiul de experimente cu ele. Am văzut acum câteva zile prima Tesla cu motor V8 din lume, mai devreme văzusem şi o Tesla Model S inundată, transformată în submarin, iar azi aflăm despre un youtuber talentat în ale mecanicii, care a montat motoare reactive, exact ca la avioane, pe o Tesla Model S!
Sigur, a ales motoare mult mai mici, probabil cele mai mici pe care le putea găsi şi în cazul acestui creator, el n-a renunţat la propulsie electrică, ea rămânând în continuare prezentă şi funcţională pe Tesla. A adăugat însă trei motoare reactive, fixate de o construcţie auxiliară pe spatele maşinii. A trebuit să prevadă un rezervor special pentru ele, dar aici modificările nu au luat sfârşit. Autorul acestui proiect a avut o abordare foarte meticuloase şi a instalat sau chiar proiectat până la 200 de piese noi pe Tesla sa, pentru ca întregul proiect să funcţioneze în siguranţă. A creat chiar şi un cockpit în stil de avion, cu manivele specifice, pentru controlarea puterii motoarelor.
În video-ul de mai jos, el îşi prezintă în detaliu creaţia din punct de vedere constructiv, apoi o scoate şi la teste pe drumurile publice, iar ulterior şi în zone închise, pentru a-i măsura timpii de acceleraţie. Doar o secundă mai rapidă a fost Tesla sa cu motoare reactive datorită acestora, dar scopul întregului proiect nu a fost să bată un timp record, ci mai degrabă să parcurgă întreaga cale de creaţie inginerească, pentru a vedea cât de posibil e un asemenea lucru şi cât de integru va fi produsul final.
Şi dacă privim din această prismă, atunci i-a reuşit!
0
2,520
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!