(VIDEO) Acesta e singurul Moskvich 2141 păstrat până în prezent cu doar 52 km la bord, în stare impecabilă

8 Decembrie 2021, 19:11
Redacţia PiataAuto.md
Acum două zile, publicam un articol detaliat despre istoria complexă şi neştiută a lui Moskvich 2141, pe care-l numeam drept unul din cele mai ambiţioase modele create la apusul URSS, model care ar fi trebuit să concureze cu Audi, Citroen şi Renault, dar şi alte mărci ale vremii. Maşina asta avea tracţiune faţă, dar motorul nu era poziţionat transversal, ca la Lada 2108, de exemplu, ci longitudinal, ca la Audi. Şi pentru că apăruse aceeaşi problemă, că nu mai era loc de radiator, soluţia aleasă a fost tot una similară cu Audi, de a monta radiatorul un pic spre stânga maşinii!
Toată istoria lui şi toate picanteriile inginereşti pot fi citite în acel articol amplu, dar azi vom vorbi despre singurul exemplar Moskvich 2141 din toată Rusia şi probabil din toată lumea, care s-a păstrat până azi cu doar 52 de km la bord, într-o stare impecabilă până la absolut. Mai mult ca atât, maşina are una din cele mai rari culori — un soi de auriu maro. Iar interiorul este într-un din cele mai rare ipostaze, cu maro specific anilor 80. E fabricată în 1990 şi se află astăzi în mâinile unuia din cei mai pasionaţi colecţionari de maşini sovietice din Rusia, care a şi acceptat să i-o prezinte unui jurnalist în video-ul de mai jos.
Vezi mai jos această maşină pe viu, produsă acum 31 de ani, în momentul ei de apogeu al succesului. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
1
1,635
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!