(VIDEO) Acesta e un ZAZ din Ucraina, cu substrat tehnic de Porsche şi 500 CP la activ

25 Decembrie 2021, 10:57
Ilie Toma
Vecinii noştri din Ucraina au construit un ZAZ de vis, care arată absolut obişnuit la prima vedere, dar care are, de fapt, substrat tehnic de Porsche şi 500 CP la activ, gata să-i pună pe asfalt într-un mod spectaculos. Munca la acest proiect a început încă prin iunie 2020 şi a luat sfârşit de curând, iar cu această ocazie creatorii acestui ZAZ din Ucraina l-au şi filmat în detaliu.
Aşadar, sub caroseria exterioară de ZAZ 968-M, fabricat în anul 1970, se ascunde un Porsche Boxster, cumpărat şi el la mâna a doua, dar cu un motor adus la 500 CP. Un om cu buget generos şi nostalgie după ZAZ-uri din Ucraina le-a şi comandat lucrarea celor de la atelier, iar misiunea lor a fost să încrucişeze cât mai bine scheletul de Porsche cu caroseria de Zaporojeţ. La modul practic, asta a însemnat o muncă titanică, întrucât dimensiunile ZAZ-ului nu sunt tocmai identice cu ale Boxsterului. Toate aceste diferenţe au dus la necesitatea tăierii caroseriei de ZAZ în segmente şi adăugării de părţi care să o întregească după îmbrăcarea pe ZAZ.
Foto: cele două maşini originale, din care s-a creat ZAZ-ul de azi

Astfel, ZAZ-ul de acum a devenit cu circa 12 cm mai lat decât cel original, dar totul a fost mascat foarte iscusit, pentru a nu se percepe la prima vedere. Maşina a devenit şi mai lungă, partea alungită fiind în zona aripilor faţă. Motorul de Porsche Boxster e montat median, aşa că locurile spate ale lui ZAZ, în schimb compartimentul spate, unde era de obicei poziţionat motorul de ZAZ, a fost transformat într-un portbagaj funcţional.
ZAZ-ul rezultat are răcire cu lichid a motorului, are chiar şi sistem de aer condiţionat, iar interiorul a rămas, în mare parte de Porsche, deşi uşile sunt cele de ZAZ şi se închid la fel de metalic ca şi cele de pe ZAZ-ui original. Maşina e în general o sumă de picanterii interesante, care o fac extravagantă şi savuroasă.
Şi, desigur, cei 500 CP ai motorului sunt condimentul cel mai esenţial, deşi maşina n-a fost construită doar în jurul accentului pe acceleraţie sau putere. Totuşi, chiar şi pe asfalt ud şi fără sisteme de stabilizare, acest ZAZ 968-M din Ucraina reuşeşte să accelereze până la prima sută în 7.5 secunde, iar autorii estimează că pe asfalt uscat şi în condiţii mai competitive ar atinge şi 6.5 secunde.
Creatorii săi spun că proprietarul acestui ZAZ din Ucraina şi-ar fi putut cumpăra un Mercedes-Benz S-Class W222 la mâna a doua, de prin 2015, de banii pe care i-a investit în acest proiect. Aşa, însă, are acum cel mai deosebit ZAZ din toată Ucraina! Vezi mai jos prezentarea detaliată a acestei maşini, iar dacă ai nevoie, poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită.
0
7,212
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!