(VIDEO) Audi construieşte un S1 e-tron quattro special pentru Ken Block, autorul renumitelor Gymkhana

16 Decembrie 2021, 13:31
Redacţia PiataAuto.md
De ceva timp Audi a anunţat un parteneriat special cu Ken Block, autorul renumitelor filme Gymkhana, tot el şi pilot de raliu. Ken a fost lăsat apoi să viziteze subsolurile ascunse din Ingolstadt, punând mâna pe câteva legende de ralu ale mărcii germane, iar acum a venit şi momentul în care cei de la Audi îi creează un bolid unic, special pentru Ken Block, pentru care au planuri mari.
Din start, încă înainte de a-i dezvălui numele sau orice date tehnice, trebuie să spunem că maşina asta aminteşte frumos de legendarul Audi quattro, care a făcut istorie la raliuri la începutul anilor 80, dar şi de Audi S1 quattro, care a urmat după el! E o siluetă uşor diferită, mai modernă şi mai aerodinamică, dar dacă ştii despre acele două modele Audi de raliu, le întrevezi şi în actualul bolid.
Noua creaţie poartă numele de S1 e-tron quattro Hoonitron, cu aluzie la canalul de YouTube al lui Ken Block, Hoonigan. Maşina e creată într-un singur exemplar, în specificaţii de motorsport, pentru a fi gata să participe la curse de raliu. Acum e gata prototipul de lut al maşinii, care e o etaă obligatorie de design, iar după asta, în cel mai scurt timp, urmează a fi produsă şi maşina propriu-zisă.
Audi S1 e-tron quattro Hoonitron va fi un bolid pur electric, dar e în continuare quattro, cu tracţiune pe toate patru roţi. Maşina va avea două electromotoare, a căror putere rămâne secretă deocamdată, dar ni se spune că totul e construit în conformate cu regulamentele de motorsport.
Cea mai intrigantă parte abia urmează, însă, or, noul prototip va ajunge în mâinile lui Ken Block pentru ca acesta să facă ce poate mai bine — să o conducă spectaculos, într-un nou filmuleţ, care nu se va numi Gymkhana, însă, ci Electrikhana sau EKhana.
Până atunci, Ken Block a publicat filmuleţul în care a fost la sediul Audi să cunoască acest nou bolid electric, care se creează pentru el. Vezi totul mai jos.
0
1,048
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!