Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) BMW-ul E39 cu motor V8, pe care proprietarul l-a dat pe gratis şoferului de evacuator din SUA, decât să-l repare

12 Decembrie 2021 - 12:41
Redacţia PiataAuto.md
Există unele cazuri în care costurile aferente unui automobil ajung atât de mari, încât depăşesc însăşi preţul pe care l-ai putea lua la vânzarea acelui automobil. Uneori e vorba de taxe anuale prea mari din cauza unui motor de cilindree imensă, alteori e vorba de costuri de asigurare sau pur şi simplu mentenanţa şi reparaţiile necesare devin istovitoare pentru buget. Cazul BMW-ului de mai jos, însă, e unul în care toate aceste opţiuni par să se fi adunat laolaltă, iar proprietarul din SUA al acestui Seria 5 E39 540i a vrut să scape atât de mult de maşina sa, încât i-a spus şoferului de evacuator că i-o dă pe gratis doar dacă i-o evacuează din locul său de parcare şi face ce vrea cu ea.
Aparent, problema era în costurile mari de parcare din centrul oraşului Chicago, unde trăia proprietarul. Iar din cauza condiţiei sale tehnice, proprietarul a ţinut-o nemişcată doi ani în acel loc de parcare în aer liber, întrucât motorul avea probleme din câte relatase el, şi mai existau şi multe alte probleme pe maşină.
Şoferul de evacuator a fost de acord s-o preia pe gratis, a încercat el s-o reanimeze, dar în scurt timp i-a pierit entuziasmul pentru acest BMW. Aşa că i-a propus unui mecanic youtuber din SUA să i-o vândă pentru 900 de dolari, spunându-i franc toată povestea cu preluarea pe gratis. Acesta din urmă a fost de acord, pentru că, după cum spune el, pur şi simplu nu poţi refuza vreodată să cumperi un legendar BMW E39, mai ales cu motor V8, pentru doar 900 dolari, oricare ar fi starea sa mecanică.
A urmat o primă inspecţie la injectoarele motorului, din care a fost clar că unul e schimbat cu o piesă neoriginală, dar mai ales faptul că motorul are scurgeri grave de ulei pe interior. Cauza poate fi doar într-o singură garnitură, sau în mult mai multe, iar de obicei în asemenea cazuri cea mai bună soluţie e o inspecţie capitală, cu schimbarea a tot ce e necesar.

Atunci când maşina a fost ridicată pentru o inspecţie la partea inferioară, a ieşit la iveală întreaga stare de coşmar a maşinii. Suspensia avea aproape toate braţele şi bucşele uzate până la absolut, toate componentele motorului, inclusiv cele auxiliare de pe el, erau pline de stropi de ulei, semn că uleiul se pulveriza pe acolo ca dintr-un havuz. Deci, e semn clar că maşina a fost neglijată mulţi ani de către proprietarul său, înainte de a se asfixia şi a fi lăsată nemişcată pe acel loc de parcare. Iar perioada de staţionare a fost nemiloasă şi prin rugina care şi-a făcut loc pe tot soiul de componente, chiar şi pe braţul ce conectează levierul cutiei manuale şi merge în interiorul cutiei de viteze.
Şi lista de defecte nu opreşte, fiind de-a dreptul uriaşă, oriunde ai privi acest automobil. Şi e păcat să vezi la ce stare poate fi adus un BMW legendar, unul din cele mai bune şi geniale modele din câte a creat BMW vreodată! Din fericire, youtuber-ul mecanic simte acelaşi lucru, şi e hotărât să reînvie acest BMW, redându-i gloria de altă dată. Vezi mai jos toată inspectarea acestei maşinii şi starea în care a ajuns ea în mâini neglijente!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter