(VIDEO) Cât de problematic e noul camion Kamaz K5 la 74,000 km parcurşi în Rusia

2 Decembrie 2021, 14:43
Redacţia PiataAuto.md
Ceva timp în urmă informam despre noua generaţie a celui mai mare camion de asfalt produs de Kamaz — K5 — fiind un model care utilizează multe componente Mercedes-Benz şi care ţinteşte să concureze cu toate modelele legendare de camioane mari, care cursează la distanţe lungi în rol de cap tractor. Apoi, menţionam şi despre un canal de YouTube din Rusia, care aparţine unui proprietar de companie de transport şi care primise într-un test de anduranţă un asemenea camion nou Kamaz K5. Ei bine, acum acest camion a ajuns la 74 mii km parcurşi, iar acelaşi autor al canalului şi proprietar al companiei a trebuit să parcurgă o călătorie lungă spre uzina Kamaz, pentru necesităţi birocratice, iar odată cu asta a avut de înfruntat şi problemele pe care le manifestă camionul.
La nivel mecanic, camionul nu a denotat decât probleme pe suspensie până acum şi alte câteva chestii minore, care ar fi putut fi puse pe seama statutului de model pre-serie. Dar acum, în această călătorie, şoferul a avut parte de două probleme mai deranjante şi mai neplăcute, care i-au tăiat din impresiile pozitive despre camion.
Prima din ele a fost o alertă mare şi roşie pe cadranul de bord că motorul are o problemă fatală. Alerta spunea că motorul e în stare critică şi recomanda oprirea imediată a camionului. Paradoxal, dar propulsorul funcţiona la fel de bine în continuare, continuând să livreze aceeaşi putere, deci nici măcar n-a fost limitat în putere într-un regim special. Respectiv, deşi din start alerta părea îngrijorătoare şi dădea senzaţia că în curând alerta se va transforma într-o oprire totală, propulsorul a funcţionat de fapt foarte bine. Deci, e vorba de o eroare electronică, nu una mecanică, dar e o eroare care deranjează, or, nimănui nu i-a plăcerea să meargă cu un camion care te previne în permanenţă că ai motorul defect şi-ţi spune să opreşti imediat.
A doua surpriză a venit de la încălzirea autonomă a vehiculului, care a refuzat să pornească în prima seară, când şoferul estima că va dormi în camion, într-o parcare. După multiple încercări, încălzirea aşa şi nu a mai pornit, iar soluţii erau câteva — fie merge la un hotel, fie doarme în frig, fie porneşte motorul principal şi ţine habitaclul cald cu ajutorul motorului principal. A ales-o pe cea din urmă, dar a rămas din nou cu gust amar, iar în următoarea seară a mers deja la un hotel.
Aşadar, drumul a fost unul cu provocări şi mai ales cu senzaţia că acel camion îţi dă planurile peste cap sau te-ar putea lăsa în drum. Din fericire, la nivel mecanic camionul a înaintat fără probleme, iar unii ar putea zice că aceste mici erori mai sunt prezente şi la alte modele de camioane ale unor mărci renumite. Respectiv, fără ca să tragem noi o concluzie despre cât de bun e camionul, te lăsăm să vezi întregul film al călătoriei cu Kamaz K5 mai jos, iar dacă ne citesc şoferi de camioane îi invităm pe ei să spună din proprie experienţă dacă asemenea probleme sunt admisibile şi pot fi iertate sau nu.
Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în video-ul de mai jos.
0
26,067
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!