(VIDEO) Câtă emoţie poate aduce un VW Passat B3 VR6 doar prin simpla sa recondiţionare

13 Decembrie 2021, 14:42
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile de demult aveau mai mult suflet, spun tot mai mulţi dintre noi. Şi, oricât de clişeică ar părea această afirmaţie, de cele mai multe ori ea chiar e adevărată. Şi uneori e adevărată şi prin curajul unor modele de a avea motorizări şi versiuni absolut demenţiale, cum a fost şi motorizarea VR6 a banalului VW Passat B3. Cine să creadă azi că un obişnuit Passat a putut avea un motor în 6 cilindri, şi pe deasupra cu o arhitectură complicată numită VR, care era un soi de formă de V a cilindrilor, dar într-atât de apropiaţi unghiular, încât părea în linie!
Passat B3 a fost unul din primele modele VW care a beneficiat de acest motor. Avea 2.8 litri şi scotea 174 CP în versiunea sa iniţială, livrând şi 240 Nm. Acum 30 de ani o asemenea maşină putea atinge prima sută în 8.2 secunde şi o viteză maximă de 225 km/h. Dar câtă emoţie ar putea produce azi o asemenea maşină, unui pasionat de automobile?
Un youtuber din Rusia spune că a visat încă din copilărie la un asemenea Passat. Deşi are inclusiv câteva Range Rover-e noi şi de generaţii recente, deşi are şi o Tesla Model 3 nouă, spune că emoţia de a cumpăra acest Passat e infinit mai mare. L-a găsit în stare amărâtă şi neglijată şi l-a cumpărat cu circa 2,500 euro. Pentru comparaţie, exemplarele în stare bună în ţările Europene pot ajunge la 7-10 mii euro şi mai mult, iar cele excepţionale pot trece de atât.
Ei bine, noul proprietar din Rusia al acestui Passat VR6 a urmat un lung şi plăcut proces de recondiţionare a micilor detalii estetice. Cauciucuri de la geamuri şi trapă, interior, detalii de caroserie, plastic — acele mici detalii pe care e foarte minuţios să le restaurezi, dar care creează impresia de nou sau de vechi a unei maşini. Şi-a documentat acest proces, iar la final a explodat pur şi simplu de emoţie pentru acest VW Passat VR6. Pentru că e o maşină specială, iar munca de recondiţionare a ei, spune el, a însemnat o plăcere enormă şi e convins că prin această maşină, şi-a împlinit un vis de copilărie. Pentru noi, acest video al transformării unui legendar Passat VR6 e interesant de urmărit, dar e la fel de elocventă şi cantitatea emoţiilor pe care le poate oferi o asemenea maşină în zilele noastre, inclusiv oamenilor care au şansa să conducă maşini moderne cu duiumul.
Vezi mai jos întreaga experienţă. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită, dacă ai nevoie.
0
2,656
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!