Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Ce impresii lăsa prima generaţie Audi A8 în 1994, când era abia lansată, la un test drive de atunci

5 Decembrie 2021 - 14:12
Redacţia PiataAuto.md
Prima generaţie Audi A8, cu numele de cord D2, a fost unul din cele mai inovaţionale şi meticulos gândit automobile din toate timpurile, nu doar pentru anul lansării sale. A fost prima limuzină mare, construită din aluminiu, tot ea a fost şi prima limuzină de talia sa care a adoptat tracţiunea integrală, iar în tandem cu motoarele puternice şi un interior lucrat cu excelenţă, acest Audi A8 a ţintit foarte reuşit spre doi iepuri deodată, adică spre ambii concurenţi de la Mercedes şi BMW.
Fireşte, fiind abia prima generaţie, s-a produs în mult mai puţine exemplare, de puţin peste 100 mii, fapt care face ca azi exemplare în stare impecabilă să fie deja căutate de colecţionari. Dar ce impresii crea acest Audi A8 în momentul lansării sale pe piaţă? Era el perceput cu seriozitate din prima? Dădea el pe atunci impresia că e un concurent demn pentru BMW şi Mercedes?
Da, adevărul e că maşina asta s-a făcut remarcată din prima. Într-atât de impozantă era într-atât de inovativă, uşoară, manevrabilă şi confortabilă era, că nu aveai cum să nu observi aceste calităţi din prima. Ba chiar adeseori acest Audi A8 făcea modelele concurenţilor să pară expirate deja, bătrâne în concepţia lor, într-un fel.
Cam astea au fost şi impresiile din testul clasic de mai jos, făcut de renumitul Jeremy Clarkson încă în 1994, în epoca de dinainte nu doar de The Grand Tour, ci şi de Tot Gear-ul clasic, aşa cum îl ştiu cei mai mulţi dintre noi. Vezi, deci, mai jos, ce impresii crea primul Audi A8 în anul 1994.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter