(VIDEO) Cine e mai capabil pe zăpadă, o Lada Niva Bronto sau un Jeep Wrangler Rubicon

31 Decembrie 2021, 10:11
Redacţia PiataAuto.md
Ultimele actualizări în gama Lada Niva au adus şi o versiune de uzină, pregătită pentru capacităţi mai avansate de trecere, or, ştim cu toţii că Niva poate fi foarte capabilă în offroad, însă de obicei necesită perfecţionări şi modificări tehnice pentru a obţine performanţe avansate. Acum chiar uzina produce o asemenea versiune cu modificări, numită Niva Bronto, sau Niva Legend Bronto, cum ar fi mai corect să-i spunem.
În esenţă, maşina e aceeaşi Niva clasică, dar maşina vine din uzină cu jante cu diametrul total de 29 de ţoli, diferenţiale autoblocabile, iar raportul transmisiei finale a fost modificat cu unul mai scurt, de la 3.9 la 4.1, pentru a ajuta motorul de 1.7 litri să facă faţă diametrului mai mare al roţilor. Pe lângă asta mai există o mulţime de alte accesorii, menite să o facă mai aventurieră. Deci, teoretic, Niva Bronto e unul din cele mai capabile offroader-e de serie de pe piaţă. Prin urmare, o comparaţie a acestui model din Rusia cu legendarul Jeep Wrangler al americanilor, în contextul actual frumos al zăpezilor din această iarnă e cât se poate de potrivită şi intrigantă.
Iar experienţele de mai jos arată cât se poate de obiectiv un tablou interesant. Niva Bronto e cu adevărat excepţional de capabilă până şi în zăpezi neumblate de pădure, iar diferenţialele autoblocabile mecanic aduc o diferenţă simţitoare. În acelaşi timp, în regim automatizat cu asistenţi electronici Jeep Wrangler intră rapid în situaţii dificile, inclusiv din cauza greutăţii mai mari şi a dozajului neintuitiv al acceleraţiei, însă, dacă sistemele electronice sunt deconectate şi sunt blocate mecanic diferenţialele, fiind inclus şi demultiplicatorul, atunci Wrangler e cel puţin la fel de capabil în aceleaşi zăpezi neumblate.
Vezi mai jos acest duel frumos în zăpadă între două modele legendare şi excepţional de capabile. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în limba dorită dacă ai nevoie.
1
16,445
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!