Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cineva a transformat un motor de 4 cilindri de Lada 2101 într-unul de 6 cilindri în linie, în Rusia

7 Decembrie 2021 - 15:19
Redacţia PiataAuto.md
Exemplarele clasice de Lada ajung adeseori să fie modificate substanţial în mâinile pasionaţilor, mulţi dintre ei recurgând chiar şi la instalări de motoare mai puternice, japoneze, în cazul când vor un automobil dedicat drift-ului mai ales. Dar un canal de YouTube din Rusia şi-a propus o provocare nerealistă în faţă, şi anume să transforme un motor obişnuit de Lada 2101, cu 4 cilindri în linie, într-unul cu 6 cilindri în linie prin „adăugarea” a doi cilindri
Aşadar, operaţiunea a presupus tăierea unui perete a unui motor şi tăierea unui alt motor în jumătate, ca acestuia din urmă să-i rămână doi cilindri activi. Cele două blocuri cilindrice au fost tăiate şi ajustate pentru se putea contopi într-un tot întreg, iar apoi au fost sudate, păstrând canalele interioare de răcire. Această parte, însă, a fost una din cele mai simple etape.
Mult mai complexă a fost etapa de sudare a arborelui cotit. Fragmentul de doi cilindri adăugaţi a fost sudat cu cel existent, făcând ca în final arborele cotit să aibă 3 fusuri maneton într-o direcţie şi alte 3 în direcţie opusă. Din această cauză şi distribuţia scânteilor spre cilindri a fost simplificată, cutia de distribuţie rămânând cea originală de la Lada, cu 4 cabluri ieşind spre bujii, doar că încă două cabluri au fost trase suplimentar direct de la două dintre bujii. Deci, a ieşit în final un motor cu funcţionalitate oarecum simplificată, însă acesta a reuşit să pornească şi chiar să prindă turaţii, deşi avea vibraţii vizibile.
Mecanicii care l-au creat promit să-l instaleze şi pe o Lada, pentru a-l scoate la teste de viaţă reală. Vezi mai jos întreaga epopee a acestei transformări experimentale. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter