(VIDEO) Cum arată cel mai puternic camion de serie din lume, Scania S770, personalizat pentru un şofer fan al lui James Bond

6 Decembrie 2021, 14:34
Redacţia PiataAuto.md
Acest camion e visul împlinit al unui şofer de camion din Danemarca, care a muncit toată viaţa la volan, iar între timp a devenit şi proprietarul unei companii de camioane. Îi spune Leif Riget, iar compania sa îi poartă numele. E fan Scania cu siguranţă, întrucât toate camioanele din flota sa sunt doar Scania, toate cu cabine gri şi toate cu mici elemente de personalizat aerografiate pe ele. Dar când a venit momentul să-şi cumpere un camion pentru sine, pe care să muncească el, a ales să-şi pună în aplicare visul său de demult.
Leif e un fan al filmelor cu James Bond, în special al primelor filme, în care agentul 007 era interpretat de Sean Connery. Îi plac aceste filme de când se ţine minte şi-şi dorea de mult un camion care să aibă imprimeuri cu James Bond din filmul „Goldfinger”, unul din cele mai apreciate din întreaga serie 007.
A mers în anul 2020 la Scania Danemarca şi şi-a comandat un camion pe măsura rolului de James Bond pe care urma să-l primească, cel mai puternic camion actual de serie din lume, Scania S770, cu 770 CP la activ. În luna septembrie avea deja designul camionului schiţat grafic şi a reuşit să ia legătura cu asistenta lui Sean Connery, pentru a-i arăta ce vrea să facă şi a-i cere permisiunea, într-un fel. Asistenta i-a arătat lui Sean Connery imaginile şi i-a spus lui Leif că actorul agreează ideea, ba chiar ar vrea să vină la inaugurarea camionului, când va fi gata. Învrednicit cu o asemenea onoare, Leif n-a economisit bugetul şi după ce a primit camionul de la Scania, l-a dus în atelierul care avea să i-l personalizeze.
Doar că în octombrie 2020, Sean Connery s-a stins din viaţă, la doar o lună după ce agrease acest camion prin asistenta sa. Aşa că munca de personalizare s-a transformat într-una de omagiu, pentru actorul preferat al şoferului de camion şi pentru filmul său îndrăgit.
În septembrie 2021, după un an de muncă, Scania personalizată fusese desăvârşită. Modificările aduse sunt foarte ample, aproape nimic nemairămânând standard. Interiorul are multe zone aurite, dar nu pentru că Leif ar vrea un camion opulent, ci pentru că aşa e tematica filmului Goldfinger.
Şoferul şi proprietarul acestui camion, însă, se declară mai mult decât împlinit. Deşi nu munceşte cu program deplin, mai trebuind să şi administreze compania sa de transport, spune că la volanul camionului se simte cel mai fericit, iubind în continuare munca în mişcare, pe care o face.
Te invităm, deci, să vezi mai jos acest camion Scania S770, modificat în tematica filmului Goldfinger din seria James Bond.
0
5,520
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!