(VIDEO) Cum arată o casă pe roţi, construită pe baza unui Ford F-550 Super Duty din SUA

1 Decembrie 2021, 19:59
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani, migrarea tot mai mult spre online a tot mai multe munci a făcut posibil un nou model de viaţă nomad pentru mai multă lume. Dacă înainte se apucau să-şi vândă casele imobile şi să trăiască în maşini sau camioane doar cei foarte excentrici, care se izolau cumva de societate, în zilele noastre tot mai mulţi oameni văd în acest mod de viaţă unul foarte conectat social, dar condimentat cu o doză de libertate şi independenţă care le face viaţa mult mai frumoasă, făcând toate astea în timp ce muncesc online.
Kara şi Nate sunt un asemenea cuplu, iar în mod normal ei trăiesc într-un Sprinter modificat. Doar că acum ceva timp au avut ocazia să încerce pe propria piele o altfel de casă mobilă, creată pe baza unui Ford F-550 Super Duty. Practic, acest model de pick-up este cel mai mare din gama F de la Ford, având cel mai rigid şasiu şi cea mai pregătită suspensie atât pentru condiţii grele de înaintare, cât şi pentru o sarcină maximă.
Sub capota unui asemenea Ford poate fi un V8 imens pe benzină, de 7.3 litri, poreclit Godzilla, care livrează 430 CP, însă pentru scopul de a-l transforma în casă pe roţi se potriveşte mai bine motorul diesel V8 de 6.7 litri, care scoate 475 CP. Anume cu un asemenea motor e dotat exemplarul pe care l-au încercat cei doi în video-ul de mai jos şi are două rezervoare de diesel pentru el, unul de 151 litri şi altul, opţional, de încă 189 litri. Deci, 340 litri de diesel în total! Cu această cantitate de motorină mergi cam 1,600 km, însă, deci consumul e cam mărişor.
Modificarea acestui Ford în casă pe roţi a fost făcută de o companie americană, numită Earthroamer şi a costat 650,000 dolari SUA! Preţul e uriaş şi nici pe departe nu orice expediţionist şi l-ar permite, doar dacă vinde vreo casă de parlamentar înainte de a se face nevăzut prin lumea întreagă.

Structura e făcută din fibră de carbon, pentru a fi mai uşoară. Maşina are absolut totul gândit, până la cel mai mic detaliu, pentru a avea toate comodităţile pe care le doreşti şi nu într-un mod minimalist, ci într-unul ingenios, funcţional şi fără limite de buget.
Cele mai frumoase lucruri sunt la interior, acolo unde totul pare chiar asemănător unei vile luxoase. Vezi mai jos o excursie completă prin acest Ford F550 transformată în casă pe roţi, în care să trăieşti şi să tot trăieşti ani la rând, în timp ce călătoreşti prin lume!
0
1,999
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!