(VIDEO) Cum e să munceşti în rolul celui care curăţă zăpada cu un camion Unimog, în Elveţia

16 Decembrie 2021, 16:11
Redacţia PiataAuto.md
Elveţia e recunoscută pentru predilecţia sa specială pentru camioanele Unimog, de la cele mai mici la cele mai mari, de la folosirea lor în construcţia drumurilor sau mentenanţa lor până la misiuni de apărare a ţării. Motivul e unul clar şi menţionat de multe ori: durabilitate excelentă în timp, pe parcursul a multor decenii, cât trebuie să servească, de obicei, aceste camioane. Iar pe deasupra şi performanţă, calitate de asamblare şi îndeplinirea cu randament a muncilor.
Ei bine, un pasionat de Mercedesuri şi camioane Unimog din Elveţia s-a alăturat de curând unui echipaj de curăţare a drumurilor înzăpezite din Alpii elveţieni, pentru a arăta lumii întregi cum e să te afli în acest rol, făcând o asemenea muncă de la bordul unui Unimog.
Camionul, care înaintează în video-ul de mai jos e un Unimog U430 modern, cu lamă de curăţare a zăpezii. Acesta are un motor diesel de 300 CP sub capotă şi tracţiune permanentă pe patru roţi, cu 3 diferenţiale blocabile mecanic — pe fiecare punte şi cel dintre punţi. Şi pentru că în Europa centrală, şi mai ales în Alpi, zăpezile s-au făcut deja simţite în această iarnă, filmarea a avut loc la o misiune de curăţare cât se poate de reală, pe pasul Grimsel din Elveţia.
Vezi mai jos, deci, cum se simte acest rol, de a fi cel care mânuieşte un asemenea Unimog şi curăţă drumurile unei ţări civilizate, prin peisaje frumoase de Alpi.
0
2,099
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!