(VIDEO) Cum porneşte un Audi 100 după 10 ani de staţionare într-un garaj, fără lucrări speciale de reanimare

20 Decembrie 2021, 14:06
Redacţia PiataAuto.md
Cei care găsesc uneori maşini uitate prin hambare sau garaje ştiu că ele necesită proceduri lungi de reanimare, dacă vrei să faci totul corect, înainte de prima pornire. În mod ideal, poţi încerca doar dacă motorul roteşte, dar fără cheia în contact, iar ulterior ar fi cazul unei inspecţii profunde şi, dacă e vorba de vreo bijuterie scumpă ce urmează a fi restaurată, în mod ideal ar urma o dezasamblare de motor cu o curăţare capitală şi noi garnituri. Şi abia după aia ar urma prima pornire.
Dar, atunci când e o simplă maşină care a stat într-un garaj casnic 10 ani, de exemplu, şi se doreşte o reanimare mai modestă cu buget mic, toate poate fi făcut mult mai simplu, fără lucrări speciale, doar câteva operaţiuni minime ca să nu se dăuneze cu totul maşinii. Anume aşa a fost şi în cazul acestui Audi 100 din Estonia, de mai jos. Maşina e una care era recunoscută pentru durabilitate excelentă. Motorul e unul relativ entry-level, de 1.8 litri. Aşa că entuziaştii au aplicat acel set minim în încercarea de a o porni după 10 ani de stat în garaj, pradă ruginii.
Şi acest Audi 100 a pornit, confirmându-şi reputaţia de maşină indestructibilă. Ba chiar şi fost ulterior spălat şi adus la o stare în care n-ai fi spus niciodată că tocmai a trecut de o perioadă de 10 ani de abandonare.
Vezi toată operaţiunea din Estonia în filmuleţul de mai jos.
0
6,082
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!