(VIDEO) Cum să aduci frumos bradul de Crăciun acasă cu un Volvo 940 XC clasic din 1997, cu 462 mii km la bord

11 Decembrie 2021, 15:46
Redacţia PiataAuto.md
Stai, care Volvo 940XC, te-ai şi gândit, nu-i aşa? Ai şi încercat să-ţi aminteşti dacă a existat un asemenea model vreodată, şi fără a te chinui prea mult, îţi spunem: nu, n-a existat în mod oficial un Volvo 940 cu capacităţi sporite de trecere, care să-l facă demn de inscripţia XC, iniţiată ceva mai târziu de producătorul suedez. Dar asta nu înseamnă că un asemenea Volvo n-a putut fi creat de un pasionat de Volvo din Lituania, pe nume Darius, care şi-a şi filmat de curând maşina sa şi cu care am reuşit să vorbim direct.
Filmuleţul, publicat de proprietarul acestui Volvo 940, e simplu şi frumos, şi arată cum poţi să-ţi aduci frumos bradul de Crăciun acasă cu un asemenea Volvo clasic, care n-are nici o problemă să meargă pe drumurile înzăpezite ale pădurilor lituaniene, ba chiar să şi derapeze frumos. Fireşte, se vede că maşina e modificată, aşa că am vrut să aflăm direct de la proprietarul său mai multe detalii despre acest Volvo.
Darius ne-a destăinuit că e un Volvo 940, cu renumitul motor de 2.3 litri turbo sub capotă, fabricat în 1997. Maşina are peste 462,000 km parcurşi, şi e la fel de vie şi dornică de turaţii ca şi acum mulţi ani, când a ieşit din uzină, iar proprietarul acestui Volvo, la rugămintea noastră, ne-a şi trimis o imagine cu odometrul şi cifra de parcurs.
Transformarea acestui 940 într-un 940 XC a însemnat ridicarea suspensiei cu 8 cm mai sus decât garda la sol standard. S-au montat anvelope de offroad, Dunlop SJ6, cu dimensiunea 215/80 R 16. Tracţiunea a rămas pe puntea spate, aşa cum era şi în original, dar aceste modele Volvo aveau pe atunci diferenţial cu alunecare limitată în spate, iar asta se făcea nu neapărat pentru sportivitate, ci pentru a asigura capacitatea de înaintare a acestor maşini pe zăpadă, iarna. Iar soluţia asta funcţiona de minune chiar şi în clima scandinavă. Pentru proprietarul de azi, acest diferenţial e şi şansa unor derapări frumoase.
Proprietarul a acestui Volvo a mai modificat şi sistemul de eşapament, astfel încât uneori poate genera şi asemenea privelişti, ca-n imaginea de mai jos. Dar despre aceste modificări şi ce a mai făcut recent la Volvo-ul său, a promis să relateze în curând pe canalul său de YouTube.
Până atunci, te invităm să vezi escapada sa recentă din păduri, pentru a aduce bradul acasă.
0
1,839
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!