(VIDEO) Cum se conduce un Mercedes S-Class W220 cu volan tăiat în stil yoke, ca la Tesla

17 Decembrie 2021, 15:17
Redacţia PiataAuto.md
Volanul lipsit de partea superioară a circumferinţei sale, care a debutat pe actuala Tesla Model S facelift, continuă să fie unul controversat, mai ales din punct de vedere al siguranţei. În timp ce proprietarii spun că în scurt timp te obişnuieşti cu el şi nu mai ai dificultăţi, cei care conduc pentru prima dată un asemenea automobil au mai întârzieri în a-l manevra, iar unii nu se pot obişnui nici după mai mult timp de utilizare.
Un canal de YouTube britanic, însă, a decis să experimenteze cum s-ar încadra un asemenea volan pe un model clasic, precum Mercedes-Benz S-Class din generaţia W220. Intuieşti deja că lucrurile au fost problematice, nu-i aşa?
Secretul nespus în video e în numărul de rotaţii pe care trebuie să le faci cu un volan de la un capăt la altul şi implicit acuitatea volanului. Mercedes S-Class era un model notoriu pentru confort, prin urmare şi setarea volanului era una care necesita multă învârtire pentru a-l manevra. În zilele noastre există deja modele la care e suficient să întorci la 150 grade volanul pentru a avea orice unghi utilizabil în viaţa reală, prin urmare nu e nevoie să ridici mâinile de pe poziţia iniţială de pe volan. Şi totuşi, experimentul cu S-Class W220 e curios şi ilustrează faptul că nu toţi se pot adapta uşor cu un asemenea volan, dar şi faptul că pentru unele maşini el pur şi simplu nu se potriveşte.

Vezi întregul experiment mai jos.
0
2,234
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!