(VIDEO) Cum sună şi cât de rapidă e o Toyota Land Cruiser 70 legendară, cu motor V8, care mai e vândută în unele ţări ale lumii

14 Decembrie 2021, 19:09
Redacţia PiataAuto.md
Da, deşi în toată lumea există rânduri imense la noul Land Cruiser 300, de fapt Toyota continuă să producă şi clasicul Land Cruiser 70, vânzându-l ca automobil nou în unele ţări ale lumii. Şi să nu crezi că e o maşină cu totul arhaică! Ea a fost actualizată şi-n 2016, primind airbag-uri şi filtru DPF va motor, de exemplu, iar în prezent, cum noul Land Cruiser 300 nu mai are un motor V8 sub capotă, legendarul Land Cruiser 70 a rămas singurul care poate avea un asemenea motor. Sub capota lui e un diesel V8 clasic de 4.5 litri, iar despre mai multe curiozităţi tehnice ale acestui Land Cruiser clasic noi am scris acum câteva luni.
Mai nou, însă, cineva din Australia — una din ţările în care acest model încă mai e vândut ca automobil nou — a măsurat timpii de acceleraţie a lui Land Cruiser 70, iar odată cu asta, s-a făcut auzit şi sunetul motorului V8 de 4.5 litri diesel. Apropo, motorul poate fi cuplat doar cu o cutie manuală! Şi sună frumos, am spune noi.
Cât de rapid e? Ei bine, probabil nu aştepţi rezultate prea sportive, nu? Timpii măsuraţi de australieni în video-ul de mai jos au fost de 12.2 secunde pentru accelerarea de la 0 la 100 km/h, iar forţa maximă a accelerării a fost de 0.670 g. Vezi mai jos cât de dinamic arată asta în mişcare. Noi am setat player-ul să pornească de la momentul pornirii motorului şi a acceleraţilor, dar, dacă vrei să vezi tot video-ul despre acest Land Cruiser, îl poţi da manual de la început.
0
1,500
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!