(VIDEO) De ce motocicletele Ural sunt adorate în SUA sau cum e să deţii o asemenea picanterie pe 3 roţi peste ocean

22 Decembrie 2021, 13:29
Ilie Toma
Motocicletele Ural sunt, în zilele noastre, singurele din lume care se mai fabrică din uzină cu ataşe şi, păstrându-şi aspectul clasic, vintage chiar, atrag tot mai mult pasionaţi din întreaga lume să le cumpere. În SUA, o motocicletă Ural în ediţie Geo Gear Up, de exemplu, cu tracţiune cuplabilă pe ambele roţi spate şi dotări bune, ajunge să coste aproape 30 mi dolari deja, iar pasionaţii de motociclete le respectă tot mai mult. De ce sunt ele atât de iubite în America de Nord, deci?
Unul din cei mai respectaţi motociclişti din SUA, pe nume Chris MacAskil, lider al unei comunităţi online mari de cultură moto, are o motocicletă clasică Ural de peste 16 ani deja, fiind una din piesele sale cele mai îndrăgite din colecţia pe care o are. Pe acea motocicletă spune că o adoră enorm, pentru că toţi îl privesc cu interes şi admiraţie, de la colegii de pe motociclete Harley Davidson până la poliţişti sau trecători, iar ataşul îi permite să-şi plimbe şi câinele cu el, pe care-l echipează de obicei cu ochelari de soare.
Dar în acest an în garajul lui Chris a ajuns cel mai expediţionist Ural dintre toate, pregătit pentru offroad şi condiţii dure — acel Geo Gear Up de care vorbeam, mai sus. Fiind într-o ediţie specială, acesta are acea culoare oranj combinată cu gri, care atrage privirile, plus o mulţime de alte elemente vizuale speciale, iar asta atrage oamenii ca un magnet. Aşa că motociclistul american are parte întotdeauna de atenţie, iar predispoziţia celor din jur, atunci când văd o asemenea motocicletă cu ataş, e întotdeauna pozitivă din start, aşa cum nici o motocicletă nu poate să o repete.
Aşadar, Chris a deţinut şi exploatat noul său Ural vreme de 6 luni, timp în care a reuşit să probeze în toate ipostazele posibile, inclusiv în escapade montane şi chiar de offroad. A avut şi mici defecţiuni, dar nimic critic, care să afecteze ireversibil motocicleta, or, cum spune şi el, nimic n-o poate distruge.
Aşa că motociclistul, unul de o vârstă onorabilă de altfel, a filmat un sumar mai complet decât am putea spera, în stilul său meticulos, în care a inclus totul — şi gândurile proprii despre Uralul său, şi călătoriile cu câinele şi cu soţia sa, şi problemele apărute, şi sfaturile cu specialiştii în diverse arealuri, şi chiar interacţiunile directe cu acestea sau până şi o vizită la sediul Ural din SUA pentru a-i afla povestea acestei ediţii speciale. Dar e un video care ne face să înţelegem de ce acest Ural e atât de îndrăgit peste tot în lume, dar şi în SUA. Şi e unul din acele produse care trebuie să rămână nemuritor, imun trecerii timpului, pasibil doar de mici perfecţionări continue şi nicidecum de schimbări radicale. E prea frumos şi special totul la el ca să-i schimbi prea repede ceva. Vezi mai jos acest video din SUA.
1
7,538
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!