(VIDEO) Îmbrăcat în negru, cu mască neagră pe faţă şi traversând un traseu pe vreme ploioasă, un pieton şi-a pierdut viaţa aseară pe şoseaua Balcani din Chişinău

15 Decembrie 2021, 09:51
Redacţia PiataAuto.md
Ieri seară, pe şoseaua Balcani de ocolire a Chişinăului s-a produs un accident rutier cu lovirea unui pieton, acesta din urmă pierzându-şi viaţa, din păcate. Modul în care s-a produs acest accident, însă, dă de gândit şi cu siguranţă mulţi pietoni ar avea de învăţat lecţii din această întâmplare tragică.
Foto: Vizibilitatea de aseară pe şos. Balcani

Aseară în regiunea Chişinăului a fost un timp ploios, cu ploaie măruntă, care reduce vizibilitatea drastic, atât din cauza farurilor care se murdăresc uşor, cât şi din cauza asfaltului negru, fără capacitate de a reflecta lumina. Şoseaua Balcani e un traseu neiluminat, în mare parte extraurban conform indicatoarelor rutiere. Are acostament de pietriş şi, cu excepţia unor treceri de pietoni prevăzute în zona Ghidighici, nu prea are treceri amenajate în locuri cheie. Respectiv, dacă se întâmplă să ajungă pietoni pe traseu, în mare parte ei ar fi cei care trebuie să aibă grijă să nu se afle pe parte carosabilă în faţa maşinilor. Pietonul de aseară, însă, conform martorilor, a fost lovit de o maşină cu oglinda stângă şi zona montantului stânga şi s-ar fi aflat pe mijlocul drumului în proces de traversare a drumului. Partea tristă e că acest pieton era îmbrăcat în haine negre, fără elemente reflectorizante, iar pe deasupra martorii declară că avea şi mască neagră pe faţă, ceea ce a redus şi mai mult percepţia lui ca pieton în câmpul vizual. Iar atunci când a fost văzut — era prea târziu.
Prin urmare, acest accident arată încă o dată cât de important e ca un pieton să fie văzut şi cât de periculos e ca un om să se afle pe traseu, în condiţii de noapte ploioasă, în haine complet negre fără vreun element reflectorizant. Măcar o lumină de telefon, cum recomanda de curând poliţia, ar fi putut salva o viaţă aici, nemaivorbind e prudenţa de a traversa când nu e trafic. Din păcate, însă, ieri o viaţă a fost pierdută, iar acel şofer va avea în faţă o perioadă de multe explicaţii legale şi judecăţi, dar şi remuşcări emoţionale în urma acestui accident.

Vezi mai jos un video filmat de un martor în trecere, iar în acest video se poate observa şi vizibilitatea pe care o are un şofer pe un asemenea traseu în condiţiile de ieri seară.

UPDATE IMPORTANT, 11:54 Din fericire, poliţia ne-a dat o veste bună după publicarea acestui material. Deşi pietonul nu reacţiona iniţial, medicii au reuşit să-l resusciteze şi acesta a supravieţuit, afându-se în stare gravă la spital. E o veste excelentă, dar toate lecţiile menţionate mai sus rămân valabile.
0
1,577
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!