(VIDEO) Maniera de condus a unui şofer de autobuz din Chişinău, la un pas de a spulbera un pieton pe trecere

16 Decembrie 2021, 17:17
Redacţia PiataAuto.md
Din păcate, cazurile cu şoferi de autobuz surprinşi conducând neregulamentar prin Chişinău nu au contenit nici măcar după gravul accident de acum o săptămână, în care un autobuz fără frâna de mână a avariat 15 automobile parcare pe strada Alecsandri. Autobuzele continuă a fi surprinse în Chişinău în maniere care nu ar trebui să reprezinte şoferii profesionişti, care au în responsabilitatea lor transportarea a zeci de oameni.
Un asemenea caz a fost surprins chiar azi pe bd. Decebal din Chişinău. Toate automobilele, pe ambele sensuri, au oprit la o trecere de pietoni pentru a-i permite traversarea unui bărbat. Acesta a pornit să traverseze, ba chiar la un moment dat a început a privi şi în telefon. Dar, la un moment dat, probabil a auzit sau cu vederea periferică a observat autobuzul care venea pe cea de-a treia bandă, unde de principiu nu are ce căuta, şi unde nu avea nici gând să oprească în faţa pietonului. Din fericire, pietonul a oprit în ultimul moment, iar autobuzul a trecut în viteză pe lângă el. Doar atenţia pietonului l-a şi salvat de la un impact, pentru că şoferul de autobuz nu planifica să oprească, iar o frână apăsată în ultimul moment nu ar fi oprit imensul autobuz în timp util.
Vezi întregul moment mai jos. Noi zicem, însă, că, în lumina îngrijorării manifestate de poliţie la creşterea bruscă a numărului de pietoni accidentaţi, despre care vorbeam azi dimineaţă într-un articol, poliţia ar trebui să se autosesizeze şi în acest caz, chiar dacă e vorba de un şofer al unui vehicul ce constituie transport urban. Or, nu există nici o excepţie care să admită asemenea manevre în condus.
0
1,791
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!