Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O echipă de IT-işti din Moldova lucrează la crearea unui nou joc video cu maşini, care va fi lansat în 2022

22 Decembrie 2021 - 20:03
Ilie Toma
Puţini ştiu, dar în Moldova există mai multe companii IT ce au reuşit să creeze jocuri de succes la nivel internaţional, iar de multe ori identitatea lor globală îi face pe fani să nu-şi mai pună întrebarea care e ţara de origine a jocului preferat. Trăim într-o lume internaţională şi digitală, iar asta e ceva absolut normal. Totuşi, un nou joc la care se lucrează în prezent în Moldova ne-a atras atenţia mai ales prin faptul că e foarte axat spre maşini, iar modelele incluse în acel joc sunt foarte intrigante, semn că cei care muncesc la el au o pasiune auto mai specială.
Despre acest joc, ţinut până acum în mare secret, am aflat de la Valeriu Acciu, unul din membrii echipei de dezvoltare. Toată echipa, de altfel, e din Moldova şi însăşi conceptul întregului joc vine tot din ţara noastră. Aceeaşi echipă are deja câteva jocuri lansate, unul din ele fiind deosebit de popular la nivel global. Cea mai mare parte a programatorilor sunt din Moldova, dar se lucrează de la distanţă şi cu IT-işi din Ucraina şi Rusia.
Aşadar, jocul cu maşini la care se lucrează în prezent se va numi Racing Story - Love & Cars. Întregul concept presupune şi curse cu maşini legendare, însă cursele sunt doar o parte, conceptul general presupunând o evoluţie a jucătorului în forma unei nuvele interactive. Practic, protagonistul jocului va trebui să-şi construiască propria istorie multilaterală, iar partea de maşini e unul din componentele nuvelei pe care acesta o formează. Cei dintre noi care nu se prea au cu jocurile video ar putea înţelege mai puţin dintr-un asemenea concept, însă cei familiarizaţi cu asemenea jocuri video moderne cu siguranţă au şi priceput deja despre ce se vorbeşte. Dar, bineînţeles, jocul are şi componente despre care dezvoltatorii nu pot să spună prea multe acum.
Totuşi, ei au publicat de curând prima prefaţare a acestui viitor joc video creat în Moldova şi, ţinând cont că jocul e conceput mai ales pentru smartphone-uri, grafica şi animaţiile lui impresionează. Lansarea jocului va avea loc în 2022, iar acesta va fi disponibil atât pentru iOS, cât şi pentru Android. Până atunci te invităm să vezi prefaţarea de mai jos şi să vezi dacă recunoşti la ce modelele de maşini fac aluzie creaţiile care au fost incluse în acest video.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter