Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) O mică încălcare în trafic şi atitudine discutabilă faţă de alţi şoferi şi din partea poliţiei din Moldova

1 Decembrie 2021 - 10:01
Redacţia PiataAuto.md
Chişinăul are mai multe intersecţii, unde benzile la semafor sunt dedicate strict pentru deplasări în anumite direcţii, dar fluxul de trafic la anumite ore este foarte dezechilibrat între două benzi distincte — spre exemplu una din nouă benzi, delimitată doar pentru virare la stânga, are incomparabil mai mult trafic pe ea, decât banda alăturată, destinată altor direcţii de deplasare. Iar asemenea situaţii determină mulţi şoferi să aleagă banda mai liberă, iar în final, în ultimul moment, virează la stânga, încălcând astfel regulamentul de circulaţie rutieră.
Unii consideră o asemenea încălcare ca fiind mai mică şi mai neimportantă, dar inevitabil vor fi mult mai mulţi întotdeauna care vor spune că ea denotă lipsă de respect pentru ceilalţi şoferi, care stau în coloană şi aşteaptă să traverseze regulamentar intersecţia. Mai mult ca atât, la unele intersecţii stau foarte des echipaje de poliţie, care amendează şoferii care comit asemenea manevre, una din cele mai vegheate de poliţie fiind intersecţia de la strada Albişoara şi Puşkin.
Totuşi, un vizitator ne-a expediat la redacţie un video filmat acum două zile, la o oră matinală, în care chiar un echipaj de poliţie procedează exact la fel, la intersecţia străzilor Sarmizegetusa şi Burebista din Chişinău. Deşi banda stângă era delimitată doar pentru deplasare la stânga, şi avea vreo 6-7 maşini pe ea, poliţistul de la volanul Dacia Duster a mers la banda dreaptă până în intersecţie, după care a virat stânga, făcând exact ca şi cei pe care poliţia de obicei îi amendează. Fireşte, Dacia nu avea inclus girofarul, că dacă-l avea inclus nimeni nu mai avea vreo pretenţie faţă de maşina de poliţie.
Vezi mai jos întreaga situaţie surprinsă de camera de bord a vizitatorului care ne-a expediat materialul la redacţie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter