(VIDEO) O motocicletă Royal Enfield a traversat Antarctica şi a ajuns la Polul Sud

23 Decembrie 2021, 13:42
Redacţia PiataAuto.md
Acum două săptămâni, scriam despre planurile celei mai vechi mărci de motociclete din lume care se produce neîntrerupt până în zilele noastre, Royal Enfield, de a trimite doi angajaţi de-ai săi într-o misiune specială în Antarcica. Aceştia, conducând în ture o motocicletă Royal Enfield Himalayan, fiind şi însoţiţi de o Toyota Hilux ca vehicul de asistenţă, trebuiau să traverseze continentul antarctic până la Polul Sud, pe traseul Amundsen Scott, pe o distanţă de peste 770 km. Acum, aceştia au anunţat că misiunea a fost îndeplinită şi au ajuns la polul sudic al planetei.
Provocarea nu este prima de acest gen din istoria, însă e una extremă, însemnând urcări la mare altitudine, pe zăpadă. În această perioadă în Antarctica e vară şi există lumină solară neîntreruptă, dar urcările la altitudine a traseului din interiorul continentului înseamnă şi şansa de a avea temperaturi de până la minus 40 grade.
Şi pentru că Antarctica e un continent în care nu există reţea normală de telefonie mobilă şi internet, aventurierii transmit doar mesaje scurte la sediul Royal Enfield, folosind telefoanele prin satelit. O singură poză de la Polul Sud, de rezoluţie mică, a fost transmisă prin aceeaşi metodă, dar imediat după revenire aceştia vor publica un film amplu al provocării lor. De altfel, toată comunicarea video a celor de la Royal Enfield din ultima perioadă se desfăşoară de nevoie prin asemenea video-uri precum cel de mai jos, în care mesajele textuale sunt afişate grafic, într-un stil jovial, dar, în condiţiile în care are loc aventura, e oarecum de înţeles această abordare acum, până când va fi publicat şi un video final mare, în calitate cinematică, pe care promitem să-l publicăm şi noi cu mai multe detalii, ulterior.
Până atunci, partea cea mai importantă e că aceştia au ajuns la destinaţia finală, iar motocicleta a rezistat în asemenea condiţii de înaintare! Da, o motocicletă din zilele noastre, prin zăpezi şi geruri extreme, a ajuns tocmai până la Polul Sud!
0
2,576
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!