Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Poliţia din Moldova recomandă pietonilor să folosească lanterna telefonului pentru se face văzuţi când traversează

8 Decembrie 2021 - 10:30
Ilie Toma
Poliţia din Republica Moldova a venit cu un sfat neobişnuit şi neaşteptat pentru pietoni. În contextul sporirii numărul de accidente cu implicarea pietonilor, inclusiv în perioadele nocturne, când aceştia nu sunt văzuţi în timp util, poliţia recomandă folosirea lanternei de la telefonul mobil în momentul traversării străzii, pentru ca aceştia să se facă văzuţi mai de departe de şoferi.
Pe de o parte, sfatul poliţiei pare să aducă o măsură improvizată ce ar compensa condiţiile civilizate care ar trebui să existe la o trecere de pietoni — marcaj reflectorizant vizibil, indicatoare clare şi iluminare suficientă a trecerii. Şi deoarece multe din aceste ingrediente ale unui trafic civilizat lipsesc, poliţia vine cu acest sfat care poate compensa lipsa vizibilităţii. Pe de altă parte, însă, folosirea unui instrument de iluminare la trecerile de pietoni e un element de siguranţă folosit în multe ţări, mai ales la copii, pe care şi noi îl recomandam mai mult timp în urmă pentru părinţii ai căror copii au de traversat drumuri în calea spre şcoală şi casă. Acele elemente sunt de obice în forma unui baston scurt, iluminat în albastru sau verde intens, pentru a fi diferite de culorile obişnuite întâlnite pe drum. Eficienţa lor e foarte bună, însă, pentru că determină şoferii să reacţioneze din timp şi să oprească mult mai în siguranţă la trecerile de pietoni.
Pe lângă acest sfat, poliţia din Moldova mai vine cu câteva recomandări, îndemnând pietonii să nu alerge pe treceri, să poarte elemente reflectorizante dacă au ocazia, să aştepte plecare transportului în comun din staţie înainte de traversare şi să traverseze doar când s-au asigurat că au fost văzuţi de şoferi. Şoferilor poliţia le recomandă să reducă viteza în condiţii de vizibilitate scăzută şi să fie atenţi mai ales pe drumurile dintre sate, unde în orele nocturne adeseori se întâlnesc pietoni ce merg pe marginea drumului fără vreun element reflectorizant.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter