(VIDEO) Poliţia din Ungaria s-a pomenit cu prima dronă pentru monitorizarea traficului doborâtă de un stol de păsări

22 Decembrie 2021, 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din mai multe ţări europene au tot început a folosi drone în ultimii ani pentru monitorizarea traficului rutier, iar ceva timp în urmă menţionam chiar şi despre raiduri făcute de poliţia din Ungaria, în care poliţişti urmăreau de sus depăşirile neregulamentare şi traversările la roşu, prinzându-le în flagrant. De curând, însă, prima dronă a căzut la datorie.
Aceasta fusese ridicată pentru a monitoriza traficul la mai multe sensuri giratorii într-o zonă de shopping într-o zi de odihnă. Zborul însă n-a fost foarte lung, or, un stol de păsări i-a fost fatal dronei şi un simplu contact cu un porumbel a fost suficient pentru a doborî drona şi a da peste cap sarcinile ei de muncă din acea zi. Cei care au fost responsabili de manipularea dronei specifică faptul că ea a fost ridicată în aer cu autorizaţiile şi înştiinţările necesare la autoritatea aeronautică din Ungaria, aşa cum prevede legea.
Aşadar, pe cât de sofisticată şi nouă pare folosirea acestor tehnologii noi în slujba poliţiei, pe atât de vulnerabile s-au dovedit în faţa celor mai obişnuite elemente ale naturii. Vezi mai jos şi momentul prăbuşirii dronei de monitorizare a traficului.
0
3,867
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!