(VIDEO) Probabil cea mai inutilă traversare la roşu, surprinsă de o cameră de bord în Chişinău

12 Decembrie 2021, 08:39
Redacţia PiataAuto.md
Fără îndoială, toate traversările la culoarea roşie a semaforului sunt periculoase şi justificări nu pot fi aduse, decât poate doar în cazuri de urgenţă supremă, care poate surveni o dată în viaţă, dar şi atunci e discutabil cum şi dacă asemenea traversări pot ajuta. Dar de cele mai multe ori traversările la roşu se fac din tupeu, ignoranţă sau oricare alte motive ce n-au nimic în comun cu salvarea unei vieţi. Ieri, camera de bord a unui şofer din Chişinău a surprins probabil cea mai inutilă traversare la roşu din câte ne-am putea imagina.
Totul se întâmplă chiar pe bulevardul Ştefan cel Mare, la semaforul de la intersecţia cu strada Tricolorului, o stradă cu sens unic, de altfel, de unde nu vine trafic niciodată, dar rolul semaforului e mai mult unul de a permite trecerea în siguranţă a pietonilor. Semaforul are linie stop marcată pe asfalt, deci e clar că staţionarea trebuie să aibă loc la linie pe toată durata aprinderii culorii roşii.
Un BMW, însă, opreşte, iniţial, apoi, după ce pietonii care traversau formează un spaţiu în faţa sa, acesta traversează la roşu, însă doar pentru a opri peste 100 metri la următorul semafor roşu, de la intersecţia cu strada Bănulescu Bodoni, unde a fost nevoit deja să aştepte culoarea verde. „Economia” efectivă de timp a fost probabil de 5-10 secunde, cu preţul unei traversări periculoase şi posibil a unei amenzi de la poliţie, ce-ar putea veni împreună cu punctele de penalizare.
Vezi mai jos întregul moment surprins de camera de bord a unui şofer care staţiona alături la semafor.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online / Vadim BrBcr
0
3,739
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!