(VIDEO) Reacţie neînţeleasă a luminilor automate ale unei Tesla, la apariţia unui elan în faţa maşinii pe un traseu din Suedia

30 Decembrie 2021, 12:21
Redacţia PiataAuto.md
Țările scandinave n-au inventat în zadar testul elanului pentru maşini, or, pe drumurile lor elanii apăruţi brusc în cale sunt un fenomen de care cu siguranţă fiecare şofer poate avea parte cel puţin o dată la câţiva ani, dacă nu chiar mult mai des în unele regiuni. Aşadar, şoferii sunt antrenaţi serios încă de la etapa de şcoală auto cum să reacţioneze cel mai sigur în diverse ipostaze de carosabil şi traseu. O Tesla Model 3, însă, pare să fi fost prea amabilă cu elanul din faţa sa, străduindu-se să nu-l orbească şi totodată favorizând lovirea lui de către maşină.
Şoferul suedez, camera de bord a căruia a filmat momentul, circula cu Tesla sa în regim de fază lungă automată — o tehnologie destul de răspândită în zilele noastre, care permite aprinderea fazei lungi în regim automatizat atunci când nu există trafic în faţă. Înainte de momentul critic, Tesla aprinsese faza lungă pe un drum pustiu. La un moment dat, însă, pe contrasens se poate vedea un elan care se apropie de banda pe care circula şi sedanul electric. Şi în loc să menţină faza lungă automată sau chiar să includă o avertizare sau frânare automată, Tesla a ales să stingă faza lungă, parcă în încercarea de a nu orbi animalul, iar prin asta l-a lăsat în zona umbrită, complet neiluminat, sporind astfel riscul ca şoferul să-l vadă prea târziu pentru a mai reuşi să frâneze.
Foto: Tesla a stins faza lungă automată, lăsând elanul neiluminat

Din fericire, şoferul suedez a avut o reacţie promptă şi a observat elanul încă de dinainte de deconectarea automată a fazei lungi, aşa că a reuşit să frâne şi să o ia niţel spre dreapta, în final elanul traversând la doar câţiva centimetri în faţa maşinii sale.
Vezi întregul moment surprins mai jos de camera de bord.
0
72,856
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!