(VIDEO) Scania lansează noi camioane cu propulsie hibridă şi plug-in hibridă, care aduc caracteristici tehnice curioase

10 Decembrie 2021, 16:23
Ilie Toma
În lumea autoturismelor hibrizii precum Toyota Prius şi încă o multitudine de alte modele sunt de mult timp o normalitate. Pug-in hibrizii au devenit şi ei răspândiţi, astfel încât nu mai impresionezi pe nimeni cu asemenea tehnologie decât dacă se promite autonomie pur electrică mai mare, până spre 100 km. În lumea camioanelor, însă, această tehnologie era mult mai rudimentară, or, consumul la asemenea vehicule mari e simţitor mai mare, iar limitele de greutate şi sarcina utilă impun nişte limitări mai greu de depăşit. Scania, spre exemplu, avea un asemenea camion electrificat, care oferea doar 2 km autonomie electrică!
Acum, însă, cei de la Scania au lansat noi camioane, cu sistem de propulsie hibridă şi plug-in hibridă, cu caracteristice tehnice mult mai curioase deja. Practic, vorbim de un singur sistem de propulsie, diferenţa făcând-o capacitatea bateriei şi abilitatea de a încărca şi de la priză aceste baterii sau doar în timpul mersului, prin recuperarea la frânare. Elementele de propulsie şi puterea lor, însă, sunt identice.
Astfel, marea inovaţie a acestui nou sistem de propulsie o reprezintă cutia de viteze, cu numele de cod GE281, care se bazează pe una de tip nou, Opticruise, lansată în 2020. Corpul acestei cutii, însă, a scăpat cu totul de ambreiaj, iar în locul lui au fost plasate acum două motoare electrice puternice, ce dezvoltă o putere maximă pe termen lung de 313 CP, şi una pe termen scurt de 394 CP, asigurând totodată un cuplu maxim de 2,100 Nm! Doar parametrii acestei cutii sunt suficienţi pentru a transporta o sarcină de până la 36 de tone, fără a avea ajutor de la motorul cu ardere internă!
Electromotoarele înlocuiesc, aşadar ambreiajul, ele fiind cele care livrează cuplul către motor şi atunci când sunt schimbare treptele transmisie, operarea finală a camionului fiind lipsită de orice şoc. Motorul diesel poate fi şi unul de putere mai mică, din seria DC07 sau DC09, iar cutia e prevăzute şi pentru alte motoare viitoare, inclusiv mai mici, dar inclusiv şi din cele care ar putea funcţiona pe biodiesel. Noul sistem de propulsie poate fi instalat pe mai multe modele de camioane Scania, din seriile P, G şi L, dar, mai simplu spus, el e orientat pentru camioanele care operează în mediul urban, regional şi naţional, nu cele aflate în trafic internaţional de lungă distanţă, şi asta pentru că marea economie, ca la orice motorizări hibride, se realizează la viteze mai mici, pe distanţe mai scurte. În mediul urban, de exemplu, aceste camioane pot consuma până la 15 litri la sută în viaţa reală, cifra venind de la primii clienţi care au primit asemenea camioane pentru a le testa în munca lor. Iar un consum de 15.0 litri/100 km pentru ditamai camioanele e foarte puţin!
E important de ştiut că noua cutie şi electromotoarele acesteia pot asigura funcţionalitatea sistemelor auxiliare inclusiv atunci când camionul staţionează sau se încarcă. Încărcarea completă a camionului plug-in hibrid la o priză fast charge de minim 95 kW ia doar 35 minute, iar autonomia acestuia e de 60 km — o cifră mult mai decentă şi mai apropiată de autoturismele plug-in.
Aşa cum spuneam, diferenţa o fac bateriile. Camionul cu propulsie hibridă simplă are o baterie de 30 kWh, iar cel plug-in hibrid are 3 asemenea baterii, ce totalizează 90 kWh.
E interesant că datorită unui motor diesel mai mic, întreg sistemul de propulsie plug-in hibridă adaugă doar 750 kg camionului, însă în Uniunea Europeană e deja în vigoare o normă prin care acestor camioane le e permisă o masă totală cu 1 tonă mai mare, prin urmare sarcina utilă a camionului va fi, de facto, cu 250 kg mai mare. Fireşte, un alt avantaj al acestor camioane e accesul în zone centrale de oraş, unde există restricţii de emisii şi zgomot.
Vezi mai jos prezentarea recentă a acestui sistem de propulsie, pe care noi am setat-o să înceapă de la impresiile primilor clienţi care au folosit asemenea camioane în muncă. Aceştia vorbesc în suedeză, însă filmuleţul are subtitre în engleză pe care le poţi include din comenzile player-ului, şi care permit inclusiv traducerea automatizată în alte limbi.
0
2,301
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!