(VIDEO) Un legendar Mercedes 300 CE AMG din generaţia W124, primeşte un tratament pe care-l merită, fiind adus la perfecţiune

27 Decembrie 2021, 13:47
Ilie Toma
Mercedes-Benz 300 CE AMG din generaţia W124, sau C124 dacă e să ne referim mai corect la silueta coupe, e una din cele mai rare ipostaze din câte s-au produs vreodată. Versiunea asta, fiind produsă de atelierul AMG încă înainte ca acesta să intre într-un parteneriat oficial cu Mercedes-Benz, era una din acele picanterii care se cumpărau iniţial în forma lor de serie, apoi mergeau la AMG pentru toate modificările substanţiale, pe care atelierul german ştia să le facă într-o manieră iscusită!
Maşina asta se baza pe versiunea 300 CE, care avea în mod normal 230 CP, scoşi din motorul de 6 cilindri în linie. Însă cei de la AMG reuşiseră pe atunci să scoată 270 CP, deci 40 CP în plus, şi să o facă superb de elastică la turaţii joase, astfel încât maşina împingea în scaun la acceleraţii din prima clipă. Asta i-a şi adus porecla de baby-Hammer, or, Hammer-ul adevărat era sedanul E60 AMG, cu motor mult mai mare şi mai puternic.
Maşina de mai jos a fost adusă la un atelier britanic pentru detailing, însă fiind un vehicul de colecţie, e cu volan pe stânga. Şi pentru că sunt atât de puţine exemplare în lume, ne-a intrigat să-i aflăm şi istoricul său. Am aflat, deci, că acest exemplar a fost produs în anul 1991 şi a fost exploatat până în anul 2020 în Japonia, unde a fost cumpărat ca unul din acele modele exotice, care pot fi exploatate foarte limitat. Aşa ajunsese în luna februarie 2020 să aibă doar 41,600 km parcurşi, fiind vândut la o licitaţie la un preţ de peste 112 mii euro!
Acum, la un an distanţă, se pare că maşina a mai servit drept deliciu pentru cei care au avut norocul să se afle la volan pentru că încă minim 10 mii km. Şi putem să-i înţelegem, cu siguranţă! Or, dacă tot au avut şansa să cumpere un asemenea Mercedes AMG rar, veritabil, produs 30 de ani în urmă, ar fi fost păcat să nu-l savureze şi în condus!
Aşa că acum acest Mercedes a primit tratamentul pe care-l merita, fiind transformat dintr-o bijuterie în stare foarte bună într-una dusă până la perfecţiune lucioasă absolută. Şi pe parcursul procesului de perfecţionare de mai jos nu putem să nu observăm cât de fascinant e acest Mercedes AMG clasic, totuşi!
Cine va spune că aşa maşini nu se mai fac azi, în deplinătatea sensului acestei expresii, va avea cu siguranţă dreptate!
0
2,604
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!