Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un proprietar de Tesla din Finlanda şi-a aruncat în aer maşina după ce i s-au cerut 20 mii euro pentru o baterie nouă

21 Decembrie 2021 - 12:39
Redacţia PiataAuto.md
Finlandezii trăiesc în climă dură şi se autocaracterizează ca oameni liniştiţi, în general, dar foarte rezistenţi şi determinaţi la acţiune când e cazul. Mai sunt şi renumiţi pentru plăcerea deosebită de condus pe care o nutresc pentru maşini, or, majoritatea campionilor de raliu şi piloţilor din alte sporturi motorizate se întâmplă să vină din Finlanda. Şi iată că de curând, un tânăr finlandez pasionat de Tesla Model S, a trecut la acţiuni drastice după ce i s-au cerut peste 20,000 euro pentru o baterie nouă.
Tânărul, pe nume Tuomas, a cumpărat maşina la mâna a doua şi a mers normal cu ea doar circa 1,500 km, după care bordul s-a umplut de notificări şi erori. Acesta a mers la un service, unde i s-a spus că bateria maşini sale, fabricate în 2013, trebuie înlocuită în totalitate. Preţul care i s-a cerut la Tesla pentru o baterie nouă a fost de peste 20,000 euro. Şi nu există vreo garanţie sau vreo iniţiativă a uzinei care să acopere măcar parţial aceste costuri. Atunci Tuomas le-a spus celor de la service să nu facă nimic maşinii, pentru că mai degrabă îi va da foc sau o va arunca în aer.
După ce şi-a anunţat intenţia sa pe social media, s-au găsit un număr record de entuziaşti care au vrut să-l ajute, inclusiv o companie specializată în pirotehnie, care a şi organizat întreaga explozie în siguranţă, pe teritoriul unei foste cariere. Au pus chiar şi manechinul lui Elon Musk în interior în formă de protest.
Şi, bineînţeles, a urmat explozia propriu-zisă. Tesla s-a făcut în mii de bucăţi, iar proprietarul tratează pierderea maşinii sale ca o formă de protest pentru preţul uriaş care i se poate cere unui cumpărător al unei Tesla la mâna a doua, care a rulat doar 8 ani.
Vezi mai jos întreaga epopee din Finlanda. Poţi include subtitre profesioniste în engleză în comenzile player-ului.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter