(VIDEO) Un şofer care ignoră traficul de pe contrasens în depăşiri lângă Tohatin, la un pas de câteva accidente frontale, unul după altul

3 Decembrie 2021, 09:32
Redacţia PiataAuto.md
O singură depăşire făcută periculos şi neinspirat poate duce la o tragedie pe şosea, dar atunci când situaţia e una ca şi cea surprinsă ieri pe traseul de lângă comuna Tohatin, municipiul Chişinău, pericolele de accidente grave se întâmplă unul după altul, succesiv, la distanţe de câteva secunde. Pentru că şoferul din imagini pare să ignore pur şi simplu faptul că pe contrasens există trafic, şi efectuează depăşiri una după alta, impunând şoferii de acolo să-l evite în ultimul moment.
Şoferul protagonist conduce un camion mic Ford Transit şi-l depăşeşte iniţial pe autorul filmuleţului, după care iese la depăşirea unui camion lent ce se afla mai în faţă, deşi pe contrasens venea un camion cu remorcă. Manevra Fordului impune camionul mare să iar brusc spre dreapta pe marginea drumului, pentru a evita impactul. Doar că şoferul de Ford nu se opreşte aici şi ci merge mai departe pe mijloc de drum, până dă faţă în faţă cu o ambulanţă cu girofar, pe care a fost din nou la un pas de a lovi frontal. Accidentul e evitat în ultima clipă, dar nici după această situaţie de risc şoferul de Ford nu-şi temperează ritmul şi iese din nou la o depăşire neregulamentară în vârf de deal, ignorând din nou traficul de pe contrasens, care e din nou impus să ia brusc dreapta pentru a evita un impact.
Deci, cel puţin 3 depăşiri succesive cu risc de accident, în doar câteva secunde. Teoretic, doar cele 3 încălcări îi pot aduce şoferului, dacă poliţia s-ar autosesiza, 3 amenzi a câte 750 lei şi câte 3 puncte de penalizare pentru fiecare, 9 în total, conform articolului 240(1) al codului contravenţional. Însă, alineatul 3 al aceluiaşi articol prevede că dacă depăşirea neregulamentară a generat o situaţie de accident, o singură asemenea depăşire a pasibilă de amendă de la 2,100 lei la 3,000 lei, cu retragerea permisului pentru o perioadă de la 6 luni la 1 an.

Vezi mai jos toată situaţia surprinsă de camera de bord a unui şofer.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / AutomobilistMD
0
1,985
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!